18 / 04 / 2024

Kocaeli Karamürsel Dereköy sahil projesinin 1. etabı tamam!

Kocaeli Karamürsel Dereköy sahil projesinin 1. etabı tamam!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Karamürsel Dereköy mahallesinde yapmış olduğu sahil düzenlemesinin 1. etap çalışmasında sona gelindi. 1. Etap düzenlemesi 970 metre sahil bandını kapsıyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Karamürsel Dereköy mahallesinde yapmış olduğu sahil düzenlemesinin 1. etap çalışmasında sona gelindi.

Dereköy’de yapımı süren sahil düzenlemesinin 1. etabı bittiğinde, bölgenin yeni bir cazibe merkezine olması bekleniyor. 1. Etap düzenlemesi 970 metre sahil bandını kapsarken, düzeleme alanı içerisindeki 600 metre uzunluğundaki plajda vatandaşlar denizin tadını çıkaracak.

Karamürsel Dereköy sahil düzenlemesi 1. etap kapsamında 970 metre uzunluğundaki sahil bandına 5,50 metre genişliğinde baskı betondan yürüyüş ve bisiklet yolu yapıldı. Alana 6 bin metre küp deniz kumu serilerek, 600 metre uzunluğunda plaj oluşturuldu. Sahil düzenlemesinde yeşil alanlar düzenlenerek bitkisel peyzaj çalışması uygulandı. Bu kapsamda 50 adet muhtelif ağaç, bin adet çalı grubu ve 4 bin metrekare rulo çim serimi yapıldı. Yeşil alanda ayrıca otomatik sulama sistemi yapıldı.

Karamürsel’in yeni cazibe merkezi haline gelecek sahilde vatandaşların dinlenebilmeleri amacıyla 4 adet sekizgen kamelya, 7 adet Japon tipi kamelya ve çocukların oynamaları için çocuk oyun grubu monte edildi. Çevre aydınlatması için de 33 adet çift taraflı elektrik direği dikilen sahil düzenlemesinde muhtelif yerlere çöp kutusu montajı yapıldı. Plaj düzenlemesi çerçevesinde soyunma kabinleri ve duş alma yerleri montajı da tamamlandı.


Hürriyet 


Geri Dön