19 / 04 / 2024

Kocaeli Kent Meydanı ve Katlı Otopark için ilk adım atıldı!

Kocaeli Kent Meydanı ve Katlı Otopark için ilk adım atıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski valilik binasının bulunduğu alana yaptırılacak olan Kent Meydanı ve yeraltı otopark ihalesi Büyükşehir İhale Salonunda yapıldı.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski valilik binasının bulunduğu alana yaptırılacak olan Kent Meydanı ve yeraltı otopark ihalesi Büyükşehir İhale Salonunda yapıldı. İhaleye 7 firma katıldı. Kocaeli’de ilk kez uygulanacak olan ve araçların zahmetsizce park edilebileceği yarı otomatik sistemli işleyecek otopark, 357 araç kapasitesinde olacak. Kent Meydanı ise 6 bin 600 metre kare alana kurulu olacak ve Kocaeli’ye değer katacak.


7 FİRMA TEKLİF VERDİ


Büyükşehir Belediyesi ihale salonunda yapılan ihaleye 7 firma teklif verdi. En yüksek teklif 34 milyon 939 bin 524 TL ile Haldız İnşaat’tan gelirken en düşük teklif Özallar İnşaat tarafından 23 milyon 320 bin TL ile verildi. İhale sonucu komisyon değerlendirmesinden sonra açıklanacak. İhale sonucunun açıklanması ve yer tesliminin yapılmasının ardından 350 takvim günü içerisinde inşaat işlemi bitirilecek ve teslim yapılacak.


KOCAELİ’NDE İLK KEZ UYGULANACAK


Yeraltı otoparkı Kocaeli’de ilk kez uygulanacak sistemle vatandaşlara hizmet verecek. Yarı otomatik otopark mekanizması olacak kapalı otoparkta vatandaşlar, arabasını belirlenen noktalara bıraktıktan sonra boş olan yere otomatik olarak çekilecek. Böylece vatandaşlar zahmetsizce araçlarını park edebilme imkanı bulacak.



6 BİN 500 METRE KARELİK ALAN


Yeni hizmet binasına taşındıktan sonra yıkımı gerçekleştirilen Vilayet binası alanında inşa edilecek otopark, park yerinden den tasarruf sağlayacak. Yarı otomatik sistemle çalışan otopark 357 araç kapasitesine sahip olacak. 6 bin 500 metre kare alanlık otoparkta engelli ve elektrikli otomobiller için de yer ayrılacak. Kapalı otoparktan çıkışlarda asansörler ile sağlanacak


KENT MEYDANININ GÖRÜNÜMÜ


Kentin görünümüne başka bir anlam katacak kent meydanı ise kapalı otoparkın üzerinde düzenlenecek. Meydandaki kaplamalar granit ve bazalt gibi doğal taşlar kullanılacak. Meydanda ışıklı kuru havuz bulunacak. Kuru havuzdaki ışıklandırmalar meydana başka bir hava katacak. Meydana tasarımına uygun ayrıca zemin aydınlatması ve yüksek aydınlatma yapılacak.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön