16 / 04 / 2024

Kocaeli Kent Meydanı'nın ihalesi yapıldı!

Kocaeli Kent Meydanı'nın ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski valilik binasının bulunduğu alana yaptırılacak olan Kent Meydanı ve Yeraltı Otopark ihalesi gerçekleşti.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski valilik binasının bulunduğu alana yaptırılacak olan Kent Meydanı ve Yeraltı Otopark ihalesi Büyükşehir İhale Salonunda yapıldı. İhaleye 3 firma katıldı. Kocaeli’de ilk kez uygulanacak olan ve araçların zahmetsizce park edilebileceği yarı otomatik sistemli işleyecek otopark, 357 araç kapasitesinde olacak. Kent Meydanı ise 6 bin 600 metrekare alana kurulu olacak ve Kocaeli’ye değer katacak.





KOCAELİ’DE İLK; YARI OTOMATİK PARK


Yeraltı otoparkı Kocaeli’de ilk kez uygulanacak sistemle vatandaşlara hizmet verecek. Yarı otomatik otopark mekanizması olacak kapalı otoparkta vatandaşlar, arabasını belirlenen noktalara bıraktıktan sonra boş olan yere otomatik olarak çekilecek. Böylece vatandaşlar zahmetsizce araçlarını park edebilme imkanı bulacak.



6 BİN 600 METREKARELİK ALAN


Yeni hizmet binasına taşındıktan sonra yıkımı gerçekleştirilen Vilayet binası alanında inşa edilecek otopark, park yerinden den tasarruf sağlayacak. Yarı otomatik sistemle çalışan otopark 357 araç kapasitesine sahip olacak. 6 bin 600 metrekare alana sahip otoparkta engelli ve elektrikli otomobiller için de yer ayrılacak. Kapalı otoparktan çıkışlar asansörler ile sağlanacak.



KENT MEYDANININ GÖRÜNÜMÜ


Kentin görünümüne başka bir anlam katacak kent meydanı ise kapalı otoparkın üzerinde düzenlenecek. Meydandaki kaplamalar granit ve bazalt gibi doğal taşlar kullanılacak. Meydanda ışıklı kuru havuz bulunacak. Kuru havuzdaki ışıklandırmalar meydana başka bir hava katacak. Meydana tasarımına uygun ayrıca zemin aydınlatması ve yüksek aydınlatma yapılacak.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Haber Kocaeli Bizim Yaka Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı


Büyükşehir Belediyesi Eski Valilik Alanı Otopark ve Kent MeydanıYapım İşi için yapılan ihalede 3 istekli firmadan en düşük teklifi 26 milyon 498 bin 114 TL ile Gül A.Ş. İnşaat Şirketi sundu. İhale Kurulu ise teklifleri değerlendirmeye alarak kazanan firmayı açıklayacak

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Etüt ve Proje Keşif Şube Müdürlüğüİzmit Eski Valilik Alanı Otopark ve Kent Meydanı Yapım İşi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19’uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edildi. Muhammen bedeli 28 milyon 988 bin 946 TL olanve daha önce iki kez ertelenen 6600 metrekarelik Eski Valilik Alanı Otopark ve Kent Meydanı için dün üçüncü kez ihaleye gidildi. Büyükşehir Belediyesi İhale Salonu’nda yapılan ihale, İhale Komisyon Başkanı Etüt Proje ve Keşif Şube Müdürü Ercan Özkan tarafından yürütüldü. İhaleye üç firma katılırken firmalardan en düşük teklifi 26 milyon 498 bin 114 TL ile Gül A.Ş. İnşaat Şirketi sundu.


TEKLİFLER DEĞERLENDİRİLECEK

Açık ihale usulüne göre yapılan ihalede kapalı zarf usulüne gidildi. Firmalardan Kartepe’den Gül A.Ş. İnşaat Şirketi en düşük teklif olan 26 milyon 498 bin 114 TL, İstanbul’dan Milenyum Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi 28 milyon 568 bin 672 TL teklif sundu. İzmitli firma Özpol Mühendislik Müşavirlik İnşaat ve Taahhüt Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi ise26 milyon 499 bin 982 TL teklif sundu. Daha sonra İhale Kurulu teklifleri değerlendirmeye alarak önümüzdeki süreçte kazanan firmayı açıklayacak.


İHALE İPTAL EDİLMİŞTİ

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından eski valilik binasının bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan Kent Meydanı ve Yeraltı Otoparkı ihalesi, daha önce 19 Aralık 2016 tarihinde ihale edilmişti. İhalede 23 milyon 320 bin TL ile en düşük teklifi veren İzmirli Özallar İnşaat ihaleyi kazanmış ancak Özallar İnşaat, Kamu İhale Kurumu'nun yaptığı güvenlik testinden geçemediği için ihale iptal edilmişti.


İLK KEZ UYGULANACAK 

Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirmek istediği yeraltı otoparkı, Kocaeli’de ilk kez uygulanacak sistemle vatandaşlara hizmet verecek. Yarı otomatik otopark mekanizması olacak kapalı otoparkta, vatandaşlar arabasını belirlenen noktalara bıraktıktan sonra boş olan yere otomatik olarak çekilecek. Böylece vatandaşlar zahmetsizce araçlarını park edebilme imkanı bulacak.


Kocaeli Bizim Yaka 



Geri Dön