23 / 04 / 2024

Kocaeli kentsel dönüşüm alanları nereler olabilir?

Kocaeli kentsel dönüşüm alanları nereler olabilir?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm adına bölgeleri belirleme çalışmalarına başladı. Belirlenecek bölgeler ilimizin yerleşim alanlarının yeniden yapılanması adına büyük önem taşıyor. Sır gibi saklanan bölgeler nereler olabilir?




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm adına oluşturacak bölgelerin nereler olması konusunda yoğun bir çalışma içinde olduğunu biliyoruz. Belirlenecek bölgeler ilimizin yerleşim alanlarının yeniden yapılanması adına büyük önem taşıyor. Titiz çalışmalar neticesinde karşımıza çıkacak kentsel dönüşüm alanlarının da büyük rantlar oluşacağa endişesi taşıması bile bu konunun ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Aslında bölgeler belli gibi, kent kuzeye doğru yapılaşacak, bu çok açık ortada. 



UMUTTEPE CİVARI ÖNDE 


İsteseniz de istemeseniz de bu kent Umuttepe'ye doğru veya civarında konutlaşacaktır. Umuttepe yolu üzeri, bu konuda daha şanslı görünüyor. Şu anda imar çalışmaları devam eden bölge, göreceksiniz çok kısa sürede yapılaşmalar başlayacaktır. Tüm alt yapısının hazır olması da konut yapılaşmasında hızlı bir atak yapabilir. Şimdiden de yol üzerinde, öğrencilere dönük yapılaşmanın varlığını görmeniz mümkün. Asıl hareket imara açılmasıyla olacaktır. 



ARIZLI KESİN GİBİ 


Kentsel dönüşüm için en çok konuşulan bölgeyse Arızlı. Ancak Arızlı TOKİ'lerin olduğu bölge değil. Serdar Mahallesi üstünden başlayan ve Umuttepe'ye kadar olan bölge üzeninde duruluyor. Bölge zaten yapılaşmaya müsait ancak Umuttepe'ye doğru imara açık değil veya imarları çok düşük. Bölge kentsel dönüşüme alındığında çok daha farklı imarlar oluşması bekleniyor. Bölge gerek merkeze yakınlığı gerekse Umuttepe'deki KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ve kampüse yakın olması, bölgeyi öne çıkartıyor. 



SEPETÇİ KÖYÜ CİVARI 


Kentsel dönüşüm için düşünülen bir başka bölge de yine kentin kuzeyinde Sepetçi Köyü civarı. Özelikle şimdilerde cazip olmamasına karşın, bölgenin kentsel dönüşüme çok da uygun olmadığı düşünceleri nedeniyle bir kararsızlık var. 

BüyLikşehir'in bölgeye sıcak bakması şimdiden kafaları karıştırmaya başladı. Konu şimdilik tartışılıyor ama ne olursa olsun Sepetçi,m uzak ihtimal görünüyor. 



KARTEPE'YE KAYABİLİR 


Kentsel dönüşüm için konuşulan bir başka yer de Kartepe ilçesi. Özellikle Kent Konut'un büyük önem verdiği bölgeye kentin konut sorunun çözebilecek alanların olması ve merkeze yakınlığı da avantajlı. Kartepe'de kentsel dönüşümden ziyade ısrarla turizme ağırlık verme isteği kentsel dönüşümün Kartepe'ye gelmesini engelleyebilir. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in de tercihinin turizm yönünde olduğu herkes tarafından biliniyor ama kentsel dönüşümü de incelemesi gerekiyor. 



YATIRIM UMUTTEPE'YE 


Aldığımız bilgiler, bölgelerin lokasyonlarını göz önüne alacak olursak yatırımlarınızı Umuttepe ve civarı yönünde yapmanızı ön görüyor. Unutmayın ki, Umuttepe gelişimi engellenemeyecek bölgelerin başında geliyor, istemeseniz de engellemeye de kalksanız Umuttepe her zaman yatırıma uygun bölgedir. 

Özellikle de yerleşim alanlarının çok kısa sürede görmeye başlayacaktır. Yatırımlarınız bu bölge olmalıdır. 



Bizim Kocaeli


Geri Dön