19 / 04 / 2024

Kocaeli Körfez Hereke sahilinde yenileme çalışmaları yapılacak!

Kocaeli Körfez Hereke sahilinde yenileme çalışmaları yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Hereke sahilinde incelemelerde bulundu. Başkan Karaosmanoğlu, Hereke’de yapılacak çalışmalar sonucu bölgenin hem kent içerisinden, hem de kent dışından birçok kişiyi ağırlayacağını belirtti




Hereke sahilindeki incelemelerde Başkan Karaosmanoğlu’na Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran eşlik ederken Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanı Cenan Turan proje hakkında bilgi verdi.




KOCAELİLİLER DENİZLE BULUŞTU


İzmit Körfezi’ni temizleyerek denizdeki canlı çeşitliliğini artırdıklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, Darıca’dan Karamürsel’e kadar sahillerde yaptıkları çalışmalarla Kocaelilileri denizle buluşturduklarını vurguladı.




HEREKE CAZİBE MERKEZİ OLACAK


Hereke’nin Kocaeli’nin en güzel sahil beldelerinden biri olduğunu belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Bu şirin beldemize kazandıracağımız projemizle bölge cazibe merkezi haline gelecek. Kocaeli’den ve çevre illerden vatandaşlarımız buraya gelerek, dinlenme ve gezme fırsatı bulacaklar” diye konuştu.




TOPLAM 4 ETAP 4 KM


Toplamda 4 etaptan oluşması planlanan sahil düzenlemesinin 1. etap çalışmaları 1,5 kilometrelik bir alanda sürdürülüyor. Hereke Şirinyalı sahilinin 4 etabı toplamda 4 kilometreden oluşuyor. İlk etapta hayata geçirilecek düzenlemeyle Hereke Şirinyalı sahili, seyir terasları, piknik ve yürüyüş alanları, plajı, bisiklet ve yürüyüş yolları ile vatandaşların stres atabilecekleri, dinlenebilecekleri bir yer olma özelliği taşıyor.




BİRİNCİ ETAP ÇALIŞMALARI


Körfez-Hereke Şirinyalı’da 1. etap sahil düzenlemesi kapsamında, sahil şeridinde yol ve ahşap bordür, yeşil alan düzenlemesi, piknik masaları, kameriyeler, çeşmeler yer alıyor. Çocuk oyun alanları, çelik konstrüksiyon teras ve iskeleler ile güneşlenme alanına bir de güneşlenme terası yapılıyor. Plaj alanına kum serilen sahilde duş, soyunma kabinleri, engelli ve bay-bayan tuvalet bulunacak.




CAZİBE MERKEZİ OLMAYA ADAY


Herekeliler’in sahilde yürüyüş ve piknik yapabileceği, gençlerin bisiklete binip spor yapabileceği, anfi alanında çeşitli gösteri ve konserlerin yapılabileceği, Körfez’in eşsiz manzarasını seyredilebileceği Şirinyalı sahili, Hereke’nin cazibe merkezi olmaya aday.




DENİZE GİRİLEBİLECEK


Plajda yapılan düzenlemelerle denize de girilebilecek sahilde her tür sosyal donatı düşünüldü. 2 aya kadar tamamlanması planlanan Şirinyalı 1. Etap Sahil düzenlemesiyle, Hereke sahili denizle bütünleşik bir alana kavuşacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön