27 / 04 / 2024

Kocaeli Körfez - Kartepe Metro Hattı güzergahı belli oldu!

Kocaeli Körfez - Kartepe Metro Hattı güzergahı belli oldu!

Kocaeli Körfez Atalar'dan Kartepe'ye Cengiz Topel Havalimanı'na kadar planlanan Körfez - Kartepe Metro Hattı projesinde güzergah netleşti. Körfez - Kartepe Metro Hattı'nda 23 istasyon olacak. İşte detaylar...




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak olan Kuzey Toplu Taşıma Hafif Raylı Sistem Hattı Projesi için 15 Nisan 2015 Çarşamba günü bakanlığa başvuru yapıldı. 2.5 milyar TL'ye mal olacak metro projesi  Körfez Atalar Mevkiinden başlayarak D-100 Karayolunu takip ederek, Tütünçiftlik-Derince-İzmit-Yahya Kaptan ve Köseköy’den geçerek Cengiz Topel Havaalanı’na ulaşacak.



Metro Hattı projesiyle İzmit, Derince, Körfez ve Kartepe ilçe merkezlerinin birbirleri ile ve İzmit kent merkezi ile olan bağlantılarını sağlayacak. Kuzey Toplu Taşıma Hafif Raylı Sistem Hattı bir gidiş bir de dönüş olmak üzere çift hat işletilmesi planlanan hattın kesit genişliği hemzemin ve viyadükte 8,7 metre; hat yer altında çift delme tünel olacak.


Hat güzergâhı boyunca toplam 23 adet istasyon yeri belirlendi. Körfez - Kartepe Metro Hattı projesi kapsamında hattın 2020 ve 2025 yıllarında olmak üzere iki aşamalı olarak işletmeye açılması planlanıyor.



Körfez - Kartepe Metro Hattı istasyonları;



- Atalar

- Salı Pazarı

- Petkim

- Dubai Port

- Tütünçiftlik

- 95 Evler

- Derince Askeri Hastane

- Derince Merkez

- Çenesuyu

- Kuruçeşme

- Cezaevi

- Seka Hastane

- İzmit Merkez İstasyonu

- Vilayet

- Perşembe Pazarı

- Demokrasi

- Yahya Kaptan

- Fabrikalar

- Köseköy

- Uzunçiftlik

- Özdilek

- Kirazoğlu

- Cengiz Topel Havalimanı




Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön