26 / 04 / 2024

Kocaeli Körfez Üniversitesi ne zaman inşa edilecek?

Kocaeli Körfez Üniversitesi ne zaman inşa edilecek?

Kocaeli Körfez'de Yunus Pehlivan'ın belediye başkanlığı döneminde protokolü yapılan ilçedeki üniversite için şu ana kadar herhangi bir adım atılmadı. Aradan geçen 2 yıl sonra projenin ancak maketi yapılabildi.



Kocaeli Körfez'de yapılması düşünülen fakülte veya meslek yüksekokulu için aradan geçen zamana kadar herhangi bir adım atılmadı. Bilindiği gibi ilçeye fakülte veya meslek yüksekokulu yapılması için Yunus Pehlivan'ın belediye başkanlığı döneminde protokol yapılmıştı. Ardından başkanlığa gelen İsmail Baran ise şanslı bir dönemde başa gelmesine rağmen bunu hizmet ağıyla pekiştiremedi. 


ARAPSAÇINA DÖNDÜ 


Körfez'in en çok istediği üniversite konusunda, İsmail Baran'la aynı dönemde göreve gelen Kocaeli Üniversitesi (K0Ü) Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Körfez'e ayrı bir ilgi gösterdi ve fakülteler getirmeyi vaat etti. Bu fırsatı iyi değerlendiremeyen belediye başkanı İsmail Baran, Yunus Pehlivan döneminde protokolü yapılan ve bina onarımına dahi geçilen üniversite yapımını arapsaçına çevirmeyi başardı.İsmail Baran, Yarımca Hacı Osman Mahallesi'nde yar alan eski belediye hizmet binalarını, tüm uyarılara rağmen ısrarla onarmaya kalkıştı, aradan geçen zaman ve para kaybından sonra da her iki binada yıkıldı. Sadettin Hülagü, imkanlar sağlanması halinde ilçeye fakülte, yüksek okul getirmeyi vaat ederken, İsmail Baran, bu olayı bir türlü yapım aşamasına getiremedi. 


MAKETİNİ BASINA TANITACAK 


DP World ile yakın temasa geçen İsmail Baran, aradan iki yıl geçtikten sonra meclisten karar çıkartıp, sırf bunun için Dubai'ye heyetle gitti ancak eli boş döndü. Dubai'de limanları gezen ekip, ileriki tarihte anlaşma yapmak vaadiyle geri dönerken ilçenin üniversite beklentisi yine çıkmaza girdi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran en sonunda zoru başardı ve 2 yıllık mücadeleden sonra üniversitenin kendisi olmasa da maketini yaparak basının karşına çıkmaya hazırlanmaya başladı. 


İLETİŞİM FAKÜLTESİ HAYALİ 


Bundan bir süre önce, bölgede 4 yıllık fakülte ve yüksek okul için bir yıl önce ilk ders zili çalınacağı söylenen Baran'ın, ilçede Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi hayalleri kurulan alanda, boş ve terk edilmiş arsa duruyor. Baran ise maket projeyle üniversitenin tanıtımını yapmaya hazırlanıyor. Bu konu hakkında önümüzdeki günlerde bir duyurunun yapılması bekleniyor. 


SEÇİM VAADİ OLARAK KALABİLİR 


DP World bu projeye katılımcı olup protokol imzalayacak mı, yoksa iddia edildiği gibi daha önce verdiği paralar yeterli deyip ilçe halkını hayaliyle baş başa mı bırakacak belli olacak. 

Tüm bunlar olsa bile üniversitenin bu yıl yapılması ve 201 7 yılında ilk öğrencilerini kabul etmesi hayal olarak gözüküyor. Eğer bu yıl da inşaat başlamazsa, kalan 2 yılda da üniversite seçim vaadi olarak sayfalarda yer alacak ve Körfez halkı hayallerine veda edecektir. 



Bizim Kocaeli


Geri Dön