29 / 03 / 2024

Kocaeli Körfez'de 2016'da 35 metruk bina yıkıldı!

Kocaeli Körfez'de 2016'da 35 metruk bina yıkıldı!

Kocaeli Körfez Belediyesi Metruk bina yıkımlarına devam ediyor. 2016 yılında 35 metruk binanın yıkıldığı Körfez'de 62 metruk binanın yıkımı için planlama yapılıyor.



Körfez Belediyesi, ilçe genelinde tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk binaları yıkmaya devam ediyor. Çalışmalar kapsamında 2016 yılında 35 metruk binanın yıkıldığı öğrenildi. 


YIKMAYA DEVAM


Körfez Belediyesi, sorunlu ve plansız güzergahların canlandırılması, sağlıklaştırılması ve yeniden yapılandırılması hedefiyle yürüttüğü çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de bu kapsamında Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından belirlenen metruk binaların yıkımlarını gerçekleştiriyor. Ekipler 2016 yılı içerisinde yaklaşık 35 metruk binanın yıkımını gerçekleştirirken, 2017 yılında da bu yıkımlara devam ediyor. 


62 BİNA TESPİT EDİLDİ


Kentsel dönüşüm kapsamında da yıkımların gerçekleştirildiğini söyleyen yetkililer, ilçe genelinde tespit edilen 62 metruk binanın yıkımı için planlama yapıldığını ve yıl içerisinde de bunların yıkımının gerçekleştireceğini söyledi. Belediye başkanı İsmail Baran’ın direktifleri doğrultusunda ilçenin görselliğine ve huzuruna öner verdiklerini belirten yetkililer, tehlike saçtığı tespite edilen binaların yıkımının öncelikle gerçekleştirildiğini söyledi. 



Büyük Kocaeli


Geri Dön