16 / 04 / 2024

Kocaeli Körfez'e ikinci kapalı pazar yeri inşa ediliyor!

Kocaeli Körfez'e ikinci kapalı pazar yeri inşa ediliyor!

Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, “İlkini Çamlıtepe mahallesinde yaptık. Bu ikinci projemiz. Artık sokak aralarında kurulan pazarların yerine daha modern pazar yerleri inşa ediyoruz" dedi.




Körfez Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Yeniyalı Kapalı Pazar Alanı Yapım İşinin ihalesi yapıldı. Muhammen bedeli 5.205.325,92 lira olan ihaleye 12 firma katıldı.


Körfez Belediyesinde yapılan ihaleye Destek Hizmetleri Müdürü Selahattin Sönmez komisyon başkanlığı yaptı. İhaleye TNA inşaat, Ekşioğlu Kardeşler İnşaat, Kırıcılar İnşaat, HEM Grup Mühendislik, Özdere – Hereke Yapı İnşaat, Çağdaş İnşaat, Tabanlı İnşaat, Yılka İnşaat, İz-Taş İnşaat, Akasya İnşaat ve Yıldızlı Mühendislik isimli firmaların katıldığını, açıklayan Sönmez, ihale komisyonunun, firmaların belgelerini inceledikten sonra, ihale sonuçlarını açıklayacağını kaydetti. Yeniyalı, Yavuz Sultan Selim ve Esentepe mahallelerinin kesiştiği, Ağadere’nin hemen yanına yapılacak olan kapalı pazarın 2014 yılının ortalarında bitirilmesinin planlandığını söyleyen Körfez Belediyesi İnşaat Mühendisi Mehmet Fahri Altunakar “ 8.000 m2, 1600 m2 açık, 9600 m2 toplam alana sahip olacak kapalı pazar çelik konstrüksiyondan iki katlı olarak inşa edilecek.” şeklinde açıklama yaptı.


Üç Semt Pazarı, Modern Kapalı Pazara Taşınacak

Hedeflerinin ilçede kurulan tüm semt pazarlarını sabit, kapalı pazar yerlerine taşımak olduğunu ifade eden Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, “İlkini Çamlıtepe mahallesinde yaptık. Bu ikinci projemiz. Artık sokak aralarında kurulan pazarların yerine daha modern, insanları rahatsız etmeyecek, yağmur, çamur, toz gibi sıkıntılı ortamda alışveriş yapmalarına son vererek; rahat, hijyenik, sağlıklı koşullarda alışveriş yapma imkanı sağlamak için yeni kapalı semt pazarları oluşturmaya devam edeceğiz” dedi.



Bizim Kocaeli 


Geri Dön