24 / 04 / 2024

Kocaeli MİA Projesi'ne 117 itiraz geldi!

Kocaeli MİA Projesi'ne 117 itiraz geldi!

23 Eylül Cuma günü akşamına kadar MİA Projesi'yle ilgili imar planına 117 itiraz geldiği açıklandı. Vatandaşların yaptıkları itirazların tamamı, İzmit Belediyesi tarafından incelenecek.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit için hazırladığı Merkezi İş Alanı (MİA) Projesi'yle ilgili olarak 1/1000 ölçekli uygulama imar planı için 30 günlük askı ve itiraz süresi doldu. 23 Eylül Cuma günü akşamına kadar MİA Projesi'yle ilgili imar planına 117 itiraz geldiği açıklandı. Vatandaşların yaptıkları itirazların tamamı, İzmit Belediyesi tarafından incelenecek. 


465 HEKTAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin MİA Projesi, İzmit'in büyük bölümü mevcut İzmit Sanayi Sitesi ve bataklıktan oluşan bölgesinde Körfez ve Sanayi Mahalleleri içinde 465 hektarlık alanın yeniden yapılaştırılmasını hedefliyor. MİA alanı kuzeyde Şehit Rafet Karacan Caddesi, güneyde ve doğuda D-130 Karayolu, batıda Ömer Tükçakal Bulvarı ile çevrili. MİA alanı için hazırlanan 1/1000 ölçekli ilk plan mahkeme kararıyla bozulmuş, bu nedenle ikinci kez plan hazırlanmış ve 30 gün süreyle itiraz için askıya çıkartılmıştı.


Özgür Kocaeli 


Geri Dön