25 / 04 / 2024

Kocaeli Organik Ürünler Pazarı Yuvam Akarca’da kuruluyor!

Kocaeli Organik Ürünler Pazarı Yuvam Akarca’da kuruluyor!

Organik tarım yapan üreticisinin, tüketiciye doğrudan ulaşmasını sağlayacak “Kocaeli Organik Ürünler Pazarı”nın, İzmit Belediyesi'nin ve Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü destekleri ile Yuvam Akarca’da açılması planlanıyor.





Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sağlıklı, organik gıdaların üretim ve tüketimine teşvik edilmesi için, organik tarım konusunda proje başlattı. 2013 yılı aralık ayı içerisinde MARKA(Doğu Marmara Kalkınma Ajansı)’nın destek programı kapsamında 111 çiftçi ve girişimciye Organik Tarım ve Eko Turizm konularında eğitimler verildi. Organik üretime ve pazar yapımına destek olacak tüm kurumlar bir araya gelerek organik üreticilere “Ekolojik Ürünler Sağlıklı Nesiller” semineri düzenleyerek, organik tarıma geçişin önemi anlatıldı. Ayrıca Kocaeli’ne bir Organik Ürünler Pazarı yapılması kararlaştırıldı ve çalışmalara başlandı.



Organik tarım yapan üreticisinin, tüketiciye doğrudan ulaşmasını sağlayacak “Kocaeli Organik Ürünler Pazarı”nın, İzmit Belediyesi tarafından Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği, İzmit Ziraat Odası, Kocaeli Tema Vakfı ve İzmit Pazarcılar Odası’nın destekleri ile Yuvam Akarca’da açılması planlanıyor.



Manşet Kocaeli




Geri Dön