27 / 04 / 2024

Kocaeli Outlet Kavşağı ne zaman tamamlanacak?

Kocaeli Outlet Kavşağı ne zaman tamamlanacak?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Outlet Kavşağı projesinin üst bölgesi bayramdan önce hizmete girmesi planlanıyor. Hummalı bir çalışmanın devam ettiği kavşak teknik bir sorun çıkmazsa bayramda hizmet verecek.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ömer Türkçakal Bulvarında trafiği rahatlatmak amacı ile yaptığı kavşak projesinin üst kısmı bayramdan önce trafiğe açılması bekleniyor. 41 Burda AVM’yi yapan Esas Holding tarafından yapımı üstlenen ve Haldız İnşaata yaptırılan kavşak projesi tamamlandığında bölgedeki alışveriş merkezleri ve sanayi sitelerine giden trafik akışının rahatlaması bekleniyor. Kavşağın bayramdan önce açılması ve bayram trafiğinin yaşanmaması için bölgede çalışmalar hızlandırıldı.


ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILDI

Ömer Türkçakal bulvarında bulunan alışveriş merkezleri, oto galeri, sanayi siteleri, uluslar arası fuar alanı nedeniyle bölgede yoğun trafik sorunu yaşanmaya başladı. Sorunun çözümü için Büyükşehir Belediyesinin yaptığı köprülü kavşak projesi Esas Holding tarafından 12 Kasım 2015 tarihinde yapımına başlandı. İnşaatını Haldız İnşaatın yaptığı kavşakta artık sona yaklaşıldı. Kurban Bayramından önce bölgedeki trafiğin rahatlaması için kavşağın üst yolunun açılması planlanıyor. Üst yollar açıldıktan sonra kavşağın yan yolları sadece kalacak.


DUBLE YOL OLACAK

Proje anayolu 1310 metre uzunluğunda olup, doğu ve batı yan yolların uzunluğu 1020 metredir. Anayol 2x2 olacak şekilde tasarlanmış olup, her iki anayola paralel 2 şeritli yan yollar olacak. Platform genişliği

anayol ve yan yollarla beraber 43 metre olacaktır. Yapılacak köprüler doğu­batı olmak üzere 2 adet olup her bir köprü 176 metre uzunluğundadır. 8 metre genişliğinde yol ve 1,5 metre tretuvarı bulunan köprüler,

5 adet orta ayak ve 2 adet kenar ayaktan oluşmaktadır. Her köprüde 84 adet öngermeli kiriş bulunmaktadır.


Demokrat Kocaeli


Geri Dön