19 / 04 / 2024

Kocaeli projeleri Gaziantep'e örnek olacak!

Kocaeli projeleri Gaziantep'e örnek olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun misafiri olarak Kocaeli’ye gelen eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, beraberindeki bürokratlarla birlikte İSU Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti.




Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun misafiri olarak Kocaeli’ye gelen eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, beraberindeki bürokratlarla birlikte İSU Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Kurumun yaptığı örnek proje ve yatırımlar hakkında bilgi alan Başkan Fatma Şahin, teknoloji üssü SCADA Merkezi’ni de yerinde inceledi.


“İSU, TÜRKİYE’NİN ÖRNEK BİR KURUMU HALİNE GELDİ”


Kocaeli’nde örnek olarak yapılan yatırımları yerinde görme imkânı bulduklarını belirten Fatma Şahin, “2017’nin planlamasında Kocaeli’nin yaptığı çalışmaları merkeze alarak, kendi çalışmalarımızı güçlendireceğiz” dedi. Bilgi ve tecrübe paylaşımına önem verdiklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da, “Su ve Kanalizasyon İdaresi’ni aldığımız on üç yıl önceki seviyenin, bugün tartışılması mümkün değildir. İSU, Türkiye’nin örnek kurumlarından biri haline geldi” açıklamasını yaptı.




SCADA MERKEZİ’NİN ÇALIŞMASI UYGULAMALI OLARAK ANLATILDI


Gaziantep BB Başkanı Fatma Şahin ve beraberindeki heyeti karşılayan Genel Müdür İlhan Bayram ile yöneticiler, kurumun toplantı salonunda, İSU’nun yapılanması ile örnek projeler ve yatırımlar hakkında konuklarına bilgi verdi. Yapılan her projenin Kocaeli’nin marka şehir olmasında önemli katkıları bulunduğunu aktaran Bayram, “Bilgi ve tecrübe paylaşımını prensip olarak sürdürüyoruz. Bu ülke hepimizin, kalkınması ve gelişmesi için elimizden gelenin fazlasını yapmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Yapılan bilgilendirmenin ardından Başkan Fatma Şahin’e, kurumun teknoloji üssü olan SCADA Merkezi’nde içme suyu ve atıksuların elektronik olarak takip edilmesi de uygulamalı olarak anlatıldı.




ŞAHİN, “TECRÜBE PAYLAŞIMI AÇISINDAN BUGÜN BURADAYIZ”


İSU Genel Müdürlüğü’nde ki inceleme sonrası bir açıklama yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kocaeli’ndeki değişim ve dönüşümü yerinde görmek için geldiklerini ifade ederek şunları kaydetti: “Bilgiyi, teknolojiyi iyi yönetemez ve kullanamazsak, yaşam kalitesiyle vatandaş memnuniyetini artırmamız mümkün değildir. Bundan dolayı Başkanımız Karaosmanoğlu ve bütün ekibini tebrik ediyorum. Hakikaten baktığımız zaman Kocaeli’de oturmuş ve kurumsal bir altyapı var. Elbette şehirlerin kendi içlerinde farklı sorunlar oluşabiliyor. Özellikle su, ülkemizin ve dünyanın en önemli hayati meselesidir. Petrolden ve madenden çok daha kıymetlidir. Suyu iyi ve koruyarak kullanmamız, çocuklarımıza temiz bir çevre ve temiz bir gelecek planlamamız gerekiyor. Bu bakımdan belediyelerin üzerine de çok büyük görevler düşüyor. Başkanımızın hem bakışı, tecrübesi, ekibinin geldiği nokta, bizim kendi mekanizmamızda yaptıklarımızla birlikte bir tecrübe paylaşımı nedeniyle bugün buradayız” açıklamasını yaptı.



“KOCAELİ’DE İNSANI MERKEZE ALAN ANLAYIŞ VAR”


Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun, Türkiye’ye örnek olan sosyal, gençlik, spor çalışmaları da var diyen Fatma Şahin, “Kocaeli’nin insana dokunan, insanı merkeze alan çok büyük sosyal belediyecilik anlayışı da var. Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli’nde yıllardır çalışıyor. Benim Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı ve Bakanlık döneminde de biliyorum. Şimdi de başkan olarak, başkanımızın tecrübesini şahsen ve ekip olarak görmek, kendi sistemimizi nasıl realize eder, nasıl güçlendirebiliriz ve birlikte ne yapabiliriz diye buradayız. İnşallah, günün sonunda çalışmalarımızın hepsini bir araya getireceğiz ve 2017 planlamasında Kocaeli’nin yaptığı çalışmaları merkeze alarak kendi projelerimizi güçlendireceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.



KARAOSMANOĞLU, “SU HAYAT KAYNAĞIDIR”


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den sonra düşüncelerini ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da, “Su hayat kaynağıdır. Sağlıklı suyu şehirlere vermek belediyelerin en önemli görevidir. Bu açıdan bir kurumun başarısı insanı, bilgiyi ve parayı yönetmekle olur. Bu üçünü başardığınız zaman kurum gelişir, başarılı olur. Geçtiğimiz 13 yılda insan kaynağımızı yeniledik ve geliştirdik. Yurtiçi ve yurtdışında ki gelişmelere önem verdik, üniversiteler ve TÜBİTAK ile birlikte çalıştık. Hem bilgiye değer verdik, elde ettiğimiz bütün bilgi ve tecrübeleri de toplumumuzun bütün kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşmayı da prensip haline getirdik. Bilgi sadece bizde kalsın kıskançlığını asla göstermedik” dedi.




“İSU, TÜRKİYE’NİN ÖRNEK KURUMLARINDA BİRİ HALİNE GELDİ”


Elde ettiğimiz bilgi ve tecrübeyi sadece Türkiye ile değil dünyanın her tarafı ile paylaşmaya hazırız vurgusu da yapan Başkan Karaosmanoğlu, “On üç yıl önce ki aldığımız Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin seviyesiyle, bugüne getirdiğimiz yüksek verimlilik durumunun tartışılması asla mümkün değildir. Bu nedenle, Türkiye’nin örnek kurumlarından biri haline geldik. Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz Türkiye’nin medarı iftiharıdır. Tarihi dönüşümü ve diğer birçok projeyi bizzat yerinde görmüştüm. Tabi, su kaynakları itibariyle Gaziantep kentimiz bizden biraz daha şansız. Ama çok şükür su sıkıntısı yaşanmadı. Genel Müdürlerimiz, her konuda bilgi ve tecrübe paylaşımı yapıyorlar. Bu iletişim, karşılıklı paylaşımlar devam edecek ve birbirimizi takipte kalacağız. Almamız gereken ne tür bilgi ve tecrübe varsa alacak, vermemiz gereken ne tür bilgiye dayalı tecrübe varsa onu da vereceğiz. Böylece ülkemizin her yerinde bu kalkınmayı, refahı, başarıyı, mutluluğu görme imkânımız olacaktır. Şahsen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin hanımefendinin, ekibiyle birlikte bizi ziyaret ettiği için kendisine çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.




KATIRCIOĞLU, “İSU’NUN İNSANA DAYALI YATIRIMLARI ÇOK ÖNEMLİ”


Gaziantep GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Söylemezler ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal’ın da katıldığı birliktelikte, AK Parti MKYK, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon (KEFEK) Başkanı ve Kocaeli Milletvekili R.Sezer Katırcıoğlu’da, “Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu ile nasıl cennetten bir parça olduğunu adım adım yaşıyoruz ve görüyoruz. İSU’nun ortaya koyduğu çalışmalar, başarılı altyapı ve insana yatırımları ülkemize örnektir. Bugün şahit olduğumuz bilgi ve tecrübe paylaşımının da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Fatma Şahin başkanımızla geçmişe dayalı hukukumuz ve beraber çalışmışlığımız vardır. Kendisinin üzerimizde emeği ve hakkı vardır” vurgusu yaptı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin ve beraberinde ki heyet son olarak ALO 185’e geçerek burada ki çalışmayı da yerinde gördü.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön