25 / 04 / 2024

Kocaeli Sanayi Odası'ndan eğitime destek!

Kocaeli Sanayi Odası'ndan eğitime destek!

Kocaeli Sanayi Odasınca, yıkılarak yeniden inşa edilecek Dumlupınar İlköğretim Okulunun protokolü imzalandı. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kasr-ı Humayunda (İzmit Kasr-ı) düzenlenen törende konuştu



Kocaeli Sanayi Odasınca (KSO) yıkılarak yeniden inşa edilecek Dumlupınar İlköğretim Okulunun protokolü imzalandı. Kasr-ı Humayunda (İzmit Kasr-ı) düzenlenen törende konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca, günü diğer protokollerden ayıran özelliğin ramazan ayına denk gelmesi olduğunu söyledi.

Ramazan ayının millette birçok coşkunun, duygunun kuvvetli yaşandığı, insanların hayır ve hasenat işlerine ağırlık verdiği bir ay olduğuna işaret eden Topaca, ramazanda karşılıklı yardımlaşmanın, dayanışmanın, toplumda birbirine destek olmanın yoğunlaştığını ifade etti.

Gölcük ilçesindeki Dumlupınar İlköğretim Okulunun depremde hasar gördüğünü,  güçlendirme yapılsa da fiziki olarak yetersiz bir okul olduğunu belirten Topaca,  Kocaeli Sanayi Odasının, binayı yıkarak 34 derslikli yeni bir okul yapacağını kaydetti.

Toplam oturum alanı bin 231 metrekare, inşaat alanı da 4 bin 887 metrekare olan okulun, yaklaşık 4,5 milyon liraya mal olacağını dile getiren Topaca, "Hedefimiz ve Sanayi Odasından talebimiz okulun en fazla bir yıl içinde tamamlanmasıdır. Çünkü mevcut okulu yıkarak bu okulu inşa edeceğiz. Öğrencilerimizi en yakın okullara dağıtarak, belki de ikili eğitim yaparak inşa süresinde eğitim öğretim devam edecek" dedi.

DEVAM EDEN EĞİTİM YATIRIMLARI

Kocaelide şu an itibariyle bin 200 derslik inşaatının devam ettiğini bildiren Topaca, "Bunun yaklaşık yarısının bu yılın sonuna doğru hizmete hazır hale geleceğini düşünüyoruz. Son dönemde daha çok Gebze, Darıca, Dilovası, Çayırova ilçelerimize ağırlık verdik. Bu alandaki fiziki mekan sıkıntısını giderecek tedbirleri almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Kocaelide 14 ay önce göreve başladığını, bu süre zarfında 15 okulun inşası için protokol imzaladığını ifade eden Topaca, "Ortalama 24 derslikten 360 civarında derslik, 1 yılda hayırseverlerimizin katkı yaptığı hizmet alanlarıdır" dedi. Topaca, Dumlupınar İlköğretim Okulunu, 29 Ekim 2012de eğitime açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

SANAYİCİLERİN KATKISI

KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ise projeyi sadece oda bütçesinden karşılamadıklarını, sanayicilerden de büyük destek gördüklerini söyledi. Kocaelinin göç aldığı için derklik ihtiyacının da sürekli arttığına işaret eden Zeytinoğlu, şöyle devam etti:

"Bunu ve ülkemizin en önemli kaynağının gençlerimiz olduğunu bildiğimiz için elimizden geleni yapma arzusuyla bu projeye karar verdik. Ben Gölcük doğumluyum, o okulun 1960lı yıllarda inşa edildiğini hatırlıyorum. Eski bir okul, depremde de hasar gördüğü için yenilenmesi durumu ortaya çıktı. İnşallah alnımızın akıyla bu projeden çıkarız."

Konuşmaların ardından Vali Topaca, Zeytinoğluna çini vazo hediye etti. Topaca ve beraberindekiler daha sonra Saray Müze olan Kasr-ı Humayunu gezerek Müze Müdürü İlksen Özbaydan bilgi aldı.
         AA


Geri Dön