27 / 04 / 2024

Kocaeli sanayi ve teknoloji fuarına ev sahipliği yapacak!

Kocaeli sanayi ve teknoloji fuarına ev sahipliği yapacak!

Kocaeli'de fuar turizmi gelişmeye devam ediyor. Bu yıl ilki gerçekleşecek olan Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı (Santek '13) 24-27 Eylül tarihlerinde karma olarak Kocaeli'de gerçekleşecek..



Sanayinin önemli merkezlerinden Kocaeli, fuar turizmini geliştirmek için çalışmalara başladı. Önemli otomotiv ve kimya fabrikalarına ev sahipliği yapan şehir bu yıldan itibaren ulusal ve uluslararası fuarlara ev sahipliği yapmak için adım atıyor. 


Bu yıl ilki gerçekleşecek olan Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı (Santek '13) karma olarak yapılacak. Santek '13, otomotiv ve otomotiv yan sanayi, metal sanayii, makine sanayii, kimya ve petrokimya sanayii, elektronik sanayii, plastik, lastik ve kauçuk sanayii, bilişim ve iletişim teknolojileri, mobilya ve ağaç ürünleri, yapı malzemeleri ve inşaat, lojistik destek-depolama ve gıda sanayiinde faaliyet gösteren firmaların katıldığı fuar olacak. Ama esas amaç gelecek yıllarda organizasyonu ihtisas fuan olarak gerçekleştirmek. 


Santek '13'ün bölgenin kalkınmasında büyük etkisi olacağını dile getiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoglu, Kocaeli'nin 'sanayinin başkenti' olduğuna işaret etti. 'Uluslararası İkili İş Görüşmeleri Etkinligi'nin de düzenleneceği fuarın şu ana kadar doluluk oranının yüzde 80'e ulaştığını belirten Zeytinoglu, "Avusturya, Avustralya, Yunanistan, İtalya, Almanya, Romanya, İngiltere, ABD, BAE ve Nijerya olmak üzere 10 farklı ülkeden 25 şirket de katılım için başvurdu." dedi. 


Önceki yıllarda bölgede otel eksikliği olduğuna dikkat çeken Anadolu Fuarcılık ortaklarından Sadettin Haymana, Kocaeli'nde ulaşım şartlarında da problem yaşanmadığını belirtti. Haymana, "Fuara katılacak olan Tüpraş, Ford, Sarkuysan, Polisan ve Çolakoğlu gibi finnaların yanlannda kendi tedarikçilerini getirmeleri kentin önde gelen işletmelerinin bu fikre nasıl sahip çıktığını göstermesi açısından önem taşıyor." dedi. 24-27 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek fuara bu yıl 7 bin civarında nitelikli ziyaretçinin katılması bekleniyor. 


Zaman


Geri Dön