26 / 04 / 2024

Kocaeli Stadyumu’nda çalışmalar son aşamaya geldi!

Kocaeli Stadyumu’nda çalışmalar son aşamaya geldi!

Tamamlandığında mimari açıdan İzmit'in simgesi olan pişmaniyeye benzeyecek olan 33 bin kişilik yeni Kocaeli Stadyumu’ndaki çalışmalarda son aşama gelindi.



İnşasına 2014 yılında başlanılan, loca inşaları büyük oranda biten stadyumda çim zemin ve koltuk montaj

işlemleri de kısa süre içerisinde başlayacak. Ligin ikinci yarısı ortalarında tamamlanması planlanan stadyum, bir dönem büyük başarılar kazanan ve geçen yıl amatör ligden 3. Lig'e yükselen Kocaelispor’a ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.


Stadyumda büyük oranda tamamlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muzaffer Çintimar, “33 bin kişilik yeni Kocaeli Stadyumu inşaatında artık sona yaklaşıldı. Geldiğimiz noktada çatısı tamamen kapanmış, yan cephe kaplamaları devam etmekte olan stadyumumuzun aynı zamanda da çim zemini ile ilgili çalışmalar başlamıştır. Dolgu işlemi tamamlanan zeminde drenaj çalışmaları yapıldıktan sonra da çim serim işlemi gerçekleştirilecektir” dedi.


EN ULAŞILABİLİR STADYUMLARDAN BİRİ

Stadyumun en büyük özelliklerinden biri de inşaatına başlanılan yerin eski bir taş ocağı olması. Kullanılmayan bir taş ocağı havzasına yapılan ve zemini kaya olması itibariyle Kocaeli'nin en sağlam zeminlerinden birine sahip olan pişmaniye simgeli Kocaeli Stadyumu'nun çevresine dikilecek yaklaşık 2

bin ağaç ile birlikte de 'Yeşil Stadyum' olma özelliği taşıyacak. Stadyum ayrıca ulaşım imkanları bakımından da örnek projeler içinde yer alacak. Yeni yapılacak olan Kuzey Marmara Yolu'ndan bağlantı alacak, D­100'den gelecek bağlantı yolu, yapılması planlanan tramvay projesi ve Sabiha Gökçen'e yarım

saat mesafesi ile de en ulaşılabilir statlardan biri olacak


Kocaeli Gazetesi 



Geri Dön