20 / 04 / 2024

Kocaeli Symbol AVM'de Hampton By Hilton ile Medical Park yer alacak!

Kocaeli Symbol AVM'de Hampton By Hilton ile Medical Park yer alacak!

Kocaeli’nde Kavanlar İnşaat’ın inşa ettiği Symbol AVM’nin içinde 207 odalı Hampton By Hilton ile birlikte Medical Park’ın en büyük araştırma hastanelerinden biri de yer alacak.



Kocaeli, Türkiye’de 148 kişiye düşen bir metrekarelik AVM kiralanabilir alanı ile henüz doygun bir nokta değil. Bu sıralamada birinci olan ise sanılanın aksine İstanbul değil Ankara. Oysa Kocaeli ve civarı Türkiye ortalamasının üzerinde bir satın alma gücüne sahip. Kavanlar İnşaat’ın sahibi Cengiz Kavan da hem bu veriyi, hem de İzmit bölgesinden her gün yüzlerce kişinin Kurtköy’deki ViaPort’a taşınmasını dikkate alarak Kocaeli’nin en prestijli gayrimenkul projelerinden birine start verdi. Ali Şen’e ait eski deri fabrikasının bulunduğu araziye inşa edilen Symbol AVM kapılarını 2015 yılının Nisan ayında açmış olacak. Bu komplekste bir AVM konseptinin dışında hastane ve otel karması da ilk kez denenecek.


250 milyon $’lık yatırım


60 bin metrekareden fazla kiralanabilir alanı olan AVM’nin dışında komplekste 12 bin metrekare alan üzerine inşa edilen 207 odalı bir otel ve Medical Park hastaneler zincirinin en büyük araştırma merkezlerinden biri yer alacak. Ayrıca yine kompleks içinde her türlü sanatsal aktivite ve kongre turizmine imkan verecek bin kişilik bir gösteri merkezi de inşa ediliyor.


207 odaya sahip otel Hampton By Hilton markası ve standartı ile hizmet verecek. Sadece otel kısmı açıldıktan sonra yıllık 75 bin konuk ağırlamayı hedefliyor.


Symbol AVM’nin mal sahibi Kavanlar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan, karma projeler içinde hem hastane hem de otelin bir arada olduğu bir alışveriş merkezi konseptinin ilk kez deneneceğine dikkat çekti. Yapım maliyeti yaklaşık 250 milyon dolar olan proje ile ilgili bilgi veren Kavan “Biz bunun ideal bir kombinasyon olacağını, birbirini destekleyeceğini düşünüyoruz” diye konuştu. Cengiz Kavan şöyle devam etti: “Sonuç itibariyle ticarette yapılan tüm yatırımların amacı kâr etmektir. Kavanlar olarak bugüne kadar hep farklı ve katma değeri olan projeleri hayata geçirdik. Ancak şunu da göz ardı etmemek lazım. Ticari hayat hep kazanmak ve kâr etmek olarak düşünülmemelidir. Kazandıklarınızın bir bölümünü de bulunduğunuz ülkenin, doyduğunuz toprakların insanları ile paylaşacaksınız. Bu paylaştıkça büyüyen güzel bir olay. Bu proje Kocaeli insanının veya çevre illerden gelen insanlarımızın sosyalleşmesi açısından da önem taşıyan bir mekan olacak. Gösteri merkezimiz, hastanemiz ile beraber ses getirecek sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirilecek. Ayrıca Kocaeli bilindiği üzere önemli bir geçiş noktası, mekanımızda konaklayanlar sadece Symbol AVM’ye değil çevremizde bulunan birçok ticari/sosyal paydaşlarımıza imkanlar sağlayacak.”


Hilton’un Türkiye’deki 50’inci oteli olacak


Symbol AVM’nin içinde yer alacak Hilton oteli Türkiye’deki zincirin 50’inci halkası olması ile de dikkat çekiyor. Otel alanını Kavanlar’dan 20 yıllığına kiralayan ve işletmesi için Hampton By Hilton ile anlaşan Ever Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Selen Ersü, şehir oteli konseptini Kocaeli’ne konforu uygun fiyatla sunan Hampton By Hilton ile getirdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Symbol AVM içinde yer alacak Hampton By Hilton’un Türkiye’deki 50’inci Hilton markalı otel olması itibarıyla da önemli bir gelişme olduğunu kaydeden Ersü “Biz burada değer bilincine sahip kalite arayan, konfor ve stili dostane ortamda uygun fiyatlarla sunan özellikle de iş amaçlı seyahat eden konukları kendi evlerinde hissettirecek bir otel oluşturmak istedik. Hampton By Hilton tam da bu özelliklere uyan bir marka oldu ve hedeflerimizle birebir örtüştü” diye konuştu. Ever Group ile ilgili de bilgi veren Ersü, “Savunma sanayii ve tıbbi ekipman pazarlamanın yanısıra yoğun olarak turizm odaklıyız. Otelcilikte mülk sahipleri ile dünyaca ünlü markalar arasında bir çözüm ortağı olmaya çalışıyoruz. Ever Turizm A.Ş. 2006 yılında Mega Residence Hotel’i satın alarak sektöre giriş yaptı. 2014 yılında Ramada Encore İzmir’i açtık. 2015 yılında Four Points by Sheraton Dudullu ve Hampton by Hilton Kocaeli otelimizi, 2016’da Four Points by Sheraton Batışehir otellerini açmış olacağız. 10 yıl içinde 30 otele ulaşmış olmayı hedefliyoruz. Ever Turizm mevcut durum itibariyle Türkiye’nin 52 kentinde proje geliştirme fırsatlarını araştırmaktadır” şeklinde konuştu.




Vatan


Geri Dön