27 / 04 / 2024

Kocaeli tramvay hattı çalışmaları başladı!

Kocaeli tramvay hattı çalışmaları başladı!

Tramvay Sekapark ile Otogar arası güzergahta çalışacak.Geçtiğimiz aylarda ihalesi sonuçlanan ve 113 milyon 990 bin liraya mal olacak Kocaeli tramvay hattı işi için imzalar atıldı.



Kocaeli tramvayı Kentte yapılacak tramvay hattının sözleşmesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile yüklenici firma arasında imzalandı.


Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen törende Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve ihaleyi kazanan Gülermak Ağır Sanayi İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necdet Demir tarafından imzalar atıldı.


2017'ye kadar bitirilecek, 7,2 km uzunluğundaki tramvay hattı ile ilgili açıklama yapan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, refahın artmasıyla yola çıkan araç sayısının da çoğaldığını vurgulayarak, "Hızlı gelişen bir ülkeyiz ve kentiz. Raylı sistemde Kocaeli'de geç kaldık ama tramvayla adım atıyoruz. İnşaata başlıyoruz. 2017 başında birlikte tramvaya bineceğiz. Kent nüfusu 10 yıl sonra 2,5 milyon olacak. İmar planlarındaki yapılaşmalar tamamlandığında 3-3.5 milyon nüfusa ulaşacağız" diye konuştu.


Kentin sahip olduğu ekonomik, sosyal ve kültürel yapısıyla hızlı geliştiğini ifade eden Karaosmanoğlu, dünyada göç alan şehirlerin önemli sorunlarından birisinin de ulaşım olduğunu dile getirdi.


Tramvayın İzmit'te hayata geçeceğini belirten Karaosmanoğlu, projenin daha sonra Gebze, İstanbul ve Marmaray'la entegre çalışmalarının gerçekleştirileceğini bildirdi.



Yeni Akit





Geri Dön