19 / 04 / 2024

Kocaeli Ulus Pazarı yeniden açıldı!

Kocaeli Ulus Pazarı yeniden açıldı!

2002 yılından bu yana Kartepe'de kurulan Ulus Pazarı, yaklaşık 2 ay önce kapatılmıştı. Ulus Pazarı yeniden açılarak hizmet vermeye başladı. Pazarın açılmasına esnaf da sevindi.



Yaklaşık 13 yıl önce Kartepe'de kurulan ve zaman içerisinde çeşitli nedenlerden dolayı Uzunçiftlik ve Köseköy'de hizmet veren Ulus Pazarı yeniden açıldı. 


Uzunçiftlik'te kurulan pazarda esnaf tezgah açtı. Semt sakinleri ve pazarcı esnafı pazarın yeniden kurulmasından dolayı memnun olduklarını belirtti. Bölgedeki vatandaşların başvurusu üzerine Kocaeli 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği karar, Danıştay tarafından da onanmış, Ulus Pazarı kapatılmıştı. Karar pazarcılar ve bölge halkında şok etkisi yaratmıştı. Pazarın kapatılması kararı, Kartepe Belediyesi zabıta görevlileri tarafından pazarcılara tebliğ edilmişti. Pazarın kapatılması için mahkemeye başvuran semt sakini bir vatandaş Ulus Pazarı'nın kurulduğu alanın imar planında rekreasyon alanı olarak gözüktüğünü ileri sürmüştü. 


SEVİNÇ YAŞADILAR


Toplamda 202 esnafın tezgah açtığı pazar için mahkemeye son kararını verdi. Mahkemenin pazarın yeniden kurulmasına yönelik verdiği karar pazarcı esnafı tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Ulus Pazarı esnaflarından Adnan Kulakçı, birçok insanın ekmek parası kazandığı pazarın yeniden açılmasının memnuniyet verdiğini belirterek, "Müşterilerimiz ısrarla pazarın ne zaman açılacağını soruyordu. 


Burası Pazar alanı için çok iyi bir yer. Pazarımızın yeniden açılmasından dolayı çok memnunuz" diye konuştu.

 



Kocaeli Manşet





Geri Dön