29 / 03 / 2024

Kocaeli Üniversitesi Dumankaya'yı ziyaret etti!

Kocaeli Üniversitesi Dumankaya'yı ziyaret etti!

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğrencileri Proje Aşamalarını Yerinde Görmek İçin Dumankaya İnşaat'a geldi



Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencileri 13 Ekim 2009 Cuma günü Dumankaya Merkez Ofisi'ni ziyaret ederek proje aşamalarını yerinde görebilme imkanı buldular. 

Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlileri'nden Yard. Doç.Dr Mimar Rüveyda Kömürlü ile birlikte geleceğin mimarları önce Dumankaya İnşaat'ın Merkez Ofis'ine gelerek "Mimarlıkta Proje Yönetimi" konusunda Arazi Geliştirme Müdürü Mirza Can Bingül, Stratejik Planlama Müdürü Emre Gürler, Konsept Geliştirme Müdürü Tanyu Genç ve Teknik Grup Müdürü Salih Şencan'dan bilgi aldılar. Öğrenci grubu öğleden sonra ise Dumankaya Vizyon projesini ziyaret ederek Proje Müdürü İslam İslamoğlu'nun eşliğinde proje uygulamalarını yerinde gözlemlediler.

Son sınıf  öğrencilerinin ziyaretinin ardından 21 Kasım 2009 Cumartesi günü ise Kocaeli Üniversitesi 3.sınıf öğrencilerinden 40 kişilik bir başka grup Dumankaya İnşaat'ı ziyaret edecek. Sabah saatlerinde Adres projesinde "Tünel Kalıp Uygulamaları" konusunda bilgi alacak olan öğrenciler öğleden sonra da Dumankaya Vizyon projesinde şantiye gezisi yapacaklar.

Sektörün ihtiyacı olan yetişmiş insan kaynağı için bu tür uygulamaların önemine değinen Dumankaya İnsan Kaynakları Müdürü Pelin Safa, "Geleceğin mimarlarının şimdiden projelerin işleyişi hakkında bilgilenmeleri sektörümüzün daha ileriye taşınmasında ayrı bir öneme sahip. Öğrenciler üniversitede gördükleri teorik bilgilerin burada reel uygulamalarını gözlemleme ve bir projenin bütün aşamalarını neredeyse burada gözlemleme imkânı bulabiliyorlar. Bu sayede öğrenciler bir inşaat projesinin birçok aşamasını görerek projelerin geneli hakkında daha kolay fikir sahibi olabiliyorlar ve bu da mesleki anlamda gelecekte onlara katkı sağlayacak bir deneyim olarak ayrı bir değer kazandırıyor. Dumankaya olarak sektörümüze katkı sağlayacak bu tür uygulamaları için gerekli iş birliklerine açığız ve bu tür uygulamaları sürekli hale getirmeyi arzuluyoruz" dedi.

 


Geri Dön