19 / 04 / 2024

Kocaeli Üniversitesi Kara ve Raylı Sistemler Yüksek Okulu açılacak!

Kocaeli Üniversitesi Kara ve Raylı Sistemler Yüksek Okulu açılacak!

Körfez Belediyesi; İlimpark, Afet Kaçış Yolu ve Türkiye'de ilk defa Körfez'de kurulacak olan Kocaeli Üniversitesi Kara ve Raylı Sistemler Yüksek Okulu projeleri ile ilçeyi canlandıracak.



Çalışmalarına aralıksız devam eden Körfez Belediyesi, İlimpark, Afet Kaçış Yolu ve üniversite projeleriyle Körfez'i çekim merkezi haline getiriyor. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın önderliğinde hayat bulan dev projelerle ilçenin de çehresini değişiyor. Baran, sorunları çözülmüş ve sıkıntıları geride bırakmış Körfez hayaline adım adım yaklaşıyor. İlimtepe'de 210 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek "İlimpark Projesi" ile Körfezlilerin aileleri ile birlikte her türlü aktiviteyi gerçekleştirebilecekleri yeni bir alan oluşturulacak. 


İLİMPARK PROJESİ 


Toplamda 210 bin 561 metrekareye kurulacak olan İlimpark içerisinde spor kompleksi, seyir terası, izci kampı, göletler, at çiftliği, yöresel halk pazarı, ATV sporları, kır kahvesi, tırmanma duvarı, kaykay pisti, kır lokantası, değirmen, gözetleme kulesi, çocuk oyun alanları, paintball alanı, bisiklet parkurları, piknik alanları, yağmur barınakları, çim anfı, kafes hayvanları, fayton gezinti alanı, camii gibi birçok alan bulunacak. Projede ayrıca çok amaçlı etkinlik alanı da oluşturacak olan Körfez Belediyesi, proje bittiğinde de geleneksel hale gelen bütün festivalleri İlimpark'ta gerçekleştirecek. 


AFET KAÇIŞ YOLU


17 Ağustos depremi sırasında çıkan TUPRAŞ yangını nedeniyle ilçenin tahliye edilmemesindeki sıkıntılar göz önüne alınarak planlanan Afet Kaçış Yolu Projesi de Körfezlilere nefes aldıracak. 8 kilometre uzunluğundaki Afet Kaçış Yolu, 25 metre genişliğinde çift yönlü yol olacak. 5,5 kilometresi tamamlanan yolun kalan bölümü ise ihaleye açıldı. Körfez'i 6 saatte tahliye edecek olan Afet, Kaçış Yolu Körfez'in güneyinden İlimtepe'ye buradan Kuzey Anadolu otoyolundan İstanbul istikametine kaçabilecek. 


İLK DEFA KÖRFEZ'DE 


Kentsel dönüşüm projelerinin yanı sıra sosyal projelere de ağırlık veren Körfez Belediyesi, eski belediye binasına hayat vererek modern bir üniversite binası açacak. Kocaeli Üniversitesi Kara ve Raylı Sistemler Yüksek Okulu için eski belediye binasında ummalı bir çalışma başlatıldı. Türkiye'de ilk defa Körfez'de açılacak olan bu bölüm hem Körfez'in hem de ülkenin geleceğine ışık tutacak. 4 bin metrekare alana yapılacak olan üniversite tamamen yangın yönetmeliğine uygun şekilde yapılacak. Körfez'e kurulacak üniversitenin ardından ilçede sosyal ve ekonomik hayat değişecek. 


Kocaeli Manşet


Geri Dön