19 / 04 / 2024

Kocaeli Vergi Dairesi taşınıyor!

Kocaeli Vergi Dairesi taşınıyor!

Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir Beiediyesi'nin borçlarına mahsuben Körfez Mahallesi'ndeki 17 dönümlük araziyi aldı. 2 yıl içerisinde dairenin tüm birimleri bu alanda yapılacak komplekse taşınacak.



Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir Beiediyesi'nin borçlarına mahsuben Körfez Mahallesi'ndeki 17 dönümlük araziyi aldı. 2 yıl içerisinde Vergi Dairesi Başkanlığı'nın tüm birimleri bu alanda yapılacak komplekse taşınacak. İstiklal Caddesi'ndeki mevcut bina ise yıkılarak meydan yapılacak.


Depremde zarar gören İzmit Tepecik Mahallesi İstiklal Caddesi'ndeki Kocaeli Vergi Dairesi taşınıyor. Bu çerçevede mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan ve Körfez Mahallesi'nde bulunan toplam 17 bin metrekare yüzölçümlü alan, Büyükşehir Belediyesi'nin vergi borcuna mahsuben Vergi Dairesi Başkanlığı yapılmak üzere Hazine'ye devredildi. 


HEDEF 2 YIL 


Söz konusu arsaya yapılması düşünülen maliye kompleksi için gerekli olan imar değişikliği, yola terk, ifraz, tevhid, tapulama ve çeşitli kurumlardan izin işlemleri sonuçlandırılırken, bu çerçevede proje aşamasına gelindi. Proje çalışması akabinde ihale işlemleri tamamlanarak yaklaşık 2 yıl içerisinde yeni hizmet binasına taşınılması planlanıyor. 


MEYDAN OLACAK 


Devir işlemi ile ilgili konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, İstiklal Caddesi'ndeki binanın yıkılmasının ardından o bölgenin meydan olacağını ifade ederek, "Binanın arkasındaki tarihi binanın çevresi de açılmış olacak" dedi. 


Öte yandan Alemdar ve Tepecik Vergi Dairesi Müdürlükleri'nin ise kiralanacağı duyuruldu. 



Kocaeli Manşet



Haber Kocaeli Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Kocaeli Vergi Dairesi, yeni hizmet binası yapmak için 42 Evler’de bulunan Büyükşehir’e ait 17 bin 397 metrekarelik arsayı almıştı. Bina iki yıla kadar tamamlanacak olmakla birlikte Vergi Dairesi de bu süre zarfında kiraya çıkacak

İzmit Körfez Mahallesi’nde bulunan toplam 17 bin 397 metrekare yüzölçümlü arsanın 6183 sayılı Kanunun 8. maddesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin vergi borcuna mahsuben hazineye devri işlemi yapılmış ve arsa hizmet binası yapılmak üzere Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığına devredilmişti. Söz konusu arsaya yapılması düşünülen maliye kompleksi için gerekli olan imar değişiklikleri yapıldı. Proje çalışması akabinde ihale işlemleri tamamlanarak yeni hizmet binası yaklaşık 2 yıl içerisinde tamamlanacak. Vergi Dairesi Başkanlığı da bina tamamlanana kadar kiraya çıkacak.

MODERN HİZMET BİNASI ANLAYIŞINA UYGUN

Gelir İdaresi Başkanlığı yeniden yapılanacak olmakla birlikte yeni hizmet binası, modern hizmet binası anlayışına uygun olarak inşa edilecek. Vergi Dairesi Başkanlığının tüm birimleri ve sosyal donatıları yeni binada bulunacak. Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ile Kocaeli Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı da bu hizmet binasında konuşlanacak. Mevcut hizmet binasında yapılan ‘Deprem Performans Dayanım Testi’ sonucunda, binanın riskli yapı kategorisine girdiği tespit edildi.


YER BAKIYORLAR

Kocaeli Vergi Dairesi ve bağlı birimleri 42 Evler mevkiinde yapılması planlanan kompleks bitene kadar kiraya çıkacak. Yer arayışlarına başlayan Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı en son Yenişehir Mahallesi Yahya Kaptan yolu üzerinde bulunan ve KOTO Başkanı Murat Özdağ’a ait olan Citroën’in eski hizmet binası ile ilgili Özdağ Grup’tan teklif istedi.

FİYATLAR YÜKSELDİ

Özdağ Otomotiv’in eski yerine ve hemen yanındaki binaya talip olan Vergi Dairesi’nin yer arayışı sürüyor. Öte yandan, yeni vergi dairesinin yapılacağı 42 Evler bölgesinde arsa ve ev fiyatlarının yükseldiği tespit edildi. Bazı taşınmazların değeri 3 katı fiyata alıcı bulmaya başladı.


Kocaeli Gazetesi 


Geri Dön