27 / 04 / 2024

Kocaeli Vergi Dairesi yıkılıp meydan yapılacak!

Kocaeli Vergi Dairesi yıkılıp meydan yapılacak!

Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarına mahsuben Körfez Mahallesi’nde 17 dönümlük araziyi aldı. 2 yıl içinde projenin tamamlanması ile birlikte Vergi Dairesi yıkılacak ve o alan kent meydanı olacak



Kocaeli Vergi Dairesi Başkanlığı, modern, ferah ve çalışan ve mükellef memnuniyetini sağlayacak yeni bir hizmet binası temin etmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyordu. Bu çerçevede mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait İzmit İlçe Körfez Mahallesi’nde bulunan ve toplam 17 bin 397 metrekare yüzölçümlü alan, Büyükşehir Belediyesi’nin vergi borcuna mahsuben Vergi Dairesi Başkanlığı yapılmak üzere hazineye devredildi. Üzerinde İSU’nun arıtma tesisinin olduğu bu alanda önümüzdeki günlerde çalışma başlayacak. 


HEDEF TAM 2 YIL 

Söz konusu arsaya yapılması düşünülen maliye kompleksi için gerekli olan imar değişikliği, yola terk, ifraz, tevhid, tapulama ve çeşitli kurumlardan izin işlemleri sonuçlandırılırken, bu çerçevede proje aşamasında gelindi. Proje çalışması akabinde ihale işlemleri tamamlanarak yaklaşık 2 yıl içerisinde yeni hizmet binasına taşınılması planlanmakta. 


TEK ÇATI ALTINDA 

Bu çerçevede Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Yapılacak hizmet binası, Gelir İdaresi Başkanlığının yeniden yapılanması (tek vergi dairesi uygulaması) ve modern hizmet binası anlayışına uygun olarak inşa edilecek olup, Başkanlığımızın tüm birimlerinin ve sosyal donatıların (yemekhane, kreş, cafe, otopark vb.) yerleştirilmesi planlanmaktadır. Ayrıca Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı  Kocaeli Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı da bu hizmet binamızda konuşlanacaktır” denildi. 


İKİ BİNA KİRALANACAK 

Bilindiği gibi Vergi Dairesi Başkanlığı’nın İstiklal Caddesi’ndeki binası depremde hasar görmüştü. Başkanlık tarafından yapılan açıklamada, “Mevcut hizmet binamıza yapılan ‘Deprem Performans Dayanım Testi’ sonucunda, binanın riskli yapı kategorisine girmesi sebebiyle,  bu binanın tahliyesi amacıyla yeni hizmet binası yapılıncaya kadar kamu kurumlarından ve özel mülk sahiplerinden kiralama yoluyla hizmet binası temin edilme çalışmaları yapılmıştır” denilirken, Alemdar ve Tepecik Vergi Dairesi Müdürlükleri’nin ise kiralanacağı duyuruldu. 


MEYDAN OLACAK 

Diğer taraftan devir işlemi ile ilgili gazetemize konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, İstiklal Caddesi’ndeki Vergi Dairesi Başkanlığı’nın yıkılmasının ardından o bölgenin meydan olacağını ifade ederek, “Binanın arkasındaki tarihi binanın çevresi de açılmış olacak” şeklinde konuştu. 


Manşet Kocaeli 



Geri Dön