16 / 04 / 2024

Kocaeli Yenişehir'de cephe iyileştirme çalışmaları yapılacak!

Kocaeli Yenişehir'de cephe iyileştirme çalışmaları yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından Yenişehir Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda gerçekleştirilecek cephe iyileştirme çalışması kapsamında mahalle sakinleriyle toplantı gerçekleştirildi.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından Yenişehir Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda gerçekleştirilecek cephe iyileştirme çalışması kapsamında mahalle sakinleriyle toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler, Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel ve konut sahipleri katıldı.



BİLGİLENDİRME YAPILDI


Antikkapı Restoran’da yapılan toplantıda, proje kapsamında evi boyanacak konut sahiplerine bilgilendirme yapıldı. Şehrimizi kent estetiği açısından daha düzenli, daha modern hale getirecek projede 30 adet binada (78 adet daire) cephe iyileştirmesi (cephe rehabilitasyonu) yapılacak. Uygulama maliyeti Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak projede, binaların cephe iyileştirmesi sağlanacak.


İŞYERLERİNE DE DÜZENLEME GETİRİLDİ


Kent estetiğini ön planda tutan projede bölgede bulunan işyerlerinin de tabelaları Reklam, İlan ve Tanıtım Yönetmeliği kapsamında ortak düzenleme getirildi. Ayrıca bölgede bulunan boş parsellere de tel çit çekilerek, beton çiçeklik ve bitkilendirme yapılacak.


ÇOĞU ESKİ BİNA


Proje çalışması alanında yer alan binaların birçoğu eski bina statüsünde ve bakım gerektirmekte. Şehrimizin, mahallemizin güzelleşmesini olumlu yönde etkileyecek proje ile cephe iyileştirme çalışması yapılmasına gerek görüldü.


VATANDAŞLAR MEMNUN


Cephe iyileştirme çalışması ile ilgili konuşan İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Osman Günler, ‘’Bu çalışma ile şehrimizin estetik değerini güçlendirmek istiyoruz. Proje kapsamında binaların boyanması Büyükşehir Belediyemiz tarafından sağlanacak. Kent Estetik Kurulumuz ve mimari uzmanlarımızca hazırlanan proje kapsamında uygulama yapacağız. Projenin bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum‘’ diye konuştu. Öte yandan bilgilendirme toplantısına katılan vatandaşlar, mahallelerinde yapılacak cephe iyileştirme projesinden oldukça memnun olduklarını belirtti.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön