25 / 04 / 2024

Kocaeli'de 1.9 milyon TL'ye icradan tarla!

Kocaeli'de 1.9 milyon TL'ye icradan tarla!

T.C. Merkez Kocaeli 5. İcra Dairesi, 7040 metrekare meyvalık alanı 1 milyon 980 bin TL'ye satışa çıkardı. İlk satış, 10 Ocak 2012 Salı günü 10:00-10:10 saatleri arasında gerçekleştirilecek



Verilen ilan şöyle;

MERKEZ/KOCAELİ 5. İCRA DAİRESİ 2009/890 TLMT. ÖRNEK NO: 64

TAŞINMAZ AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına Karar Verilen Taşınmazın Cinsi, Kıymeti, Adedi Evsafı:

Taşınmazın Adresi: Başiskele, Yeniköy beldesi, Batakdere mevkii, İzmit-Gölcük (D-130) yolu ile İzmit körfezi arasında bulunmaktadır.

Taşınmazın Tapu Kaydı: Kocaeli ili, Başiskele ilçesi, Yeniköy köyü, Batakdere mevkii, 2096 parsel, 22 cilt, 2101 sayada kayıtlı meyvalık cinsi, tam hisseli taşınmaz

Taşınmazın Özellikleri: Satışa konu taşınmaz Kocaeli ili, Başiskele ilçesi, Yeniköy Batakdere Mevkii, 2096 parselde kayıtlıdır. 7040 m2 alanlıdır. Belediye hizmetlerinin tümünden yararlanmaktadır. Etrafında Fabrika ve sanayi mevcuttur. Ulaşım imkanı iyi olup D-130 Karayoluna yakındır. Zemini topoğrafik olarak düz bir alandır. Parsel boş tarla görünümündedir. Üzerinde bakımsız bir kısım meyve ağaplârı mevcuttur. Arsanın 100 metre doğusunda Tavuk çiftliği bulunmaktadır. Arsanın kuzeyinde ve deniz kenarında Ford Otomotiv Fabrikası, Serbest Bölge, Um denizcilik ve doğusunda Hayat Kimya isimli büyük sanayi kuruluşları mevcuttur. Takdir Olunan Kıymeti: 1.980.000,00 TL KDV Oranı: % 18

1. Satış Günü: 10/01/2012 Salı günü saat 10:00 -10:10 saatleri arasında

2. Satış Günü: 20/01/2012 Cuma günü saat 10:00 -10:10 saatleri arasında

imar Durumu: Parsel Kocaeli Büyükşeir Belediye Meclisinin 13/11/2009 tarih ve 541 sayılı kararı ile onanan (tadilen) "1/000 Ölçekli Uygulama imar Planında" "İmar Yolu" "Park alanı" olarak kamuya terk olunacak alanlar vardır. "Afete Maruz Bölge" içerisinde yer almaktadır. Hiçbir şekilde imar yolu ve park alanı dışında kalan kışıma yapılaşmaya izin verilemez. Depolama alanı açık stok sahası olarak kullanılacak alanda kalmaktadır. Yukarıda özellikleri yazılı taşınmaz/lar bir borç nedeni ile açık arttırma suretiyle satılacaktır. Satış Şartları:

1- Satış yukarıda belirtilen gün ve saatte Kocaeli Adliyesi 5. İcra Müdürlüğü-İzmit'de açık artırma sureti ile yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60 nı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalma şartı ile yukarıda belirtilen gün ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememiş ise taşınmaz en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadarki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya pevirme ve paylaştırma masraflarını gepmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20'si nisbetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, ihale pulu, 1/2 tapu harcı ve masrafları, KDV alıcıya aittir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususu ile faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sici ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenleri şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/890 sayılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 01/11/2011

(İc. İf.K. 126)

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. B: 69851

Yönetmelik Örnek No: 27 (www.bik.gov.tr)

İlan için tıklayın!


Geri Dön