16 / 04 / 2024

Kocaeli'de Astsubay Ömer Halisdemir için müze inşa edilecek!

Kocaeli'de Astsubay Ömer Halisdemir için müze inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Astsubay Ömer Halisdemir için memleketinde müze inşa edilecek. Projenin ihalesi gerçekleşti.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz'da şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir için memleketinde müze yapacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan proje ile Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesinde kahraman şehidimizin müzesi oluşturulacak. Tüm Türkiye'nin gönlünde taht kuran Şehit Halisdemir için can verdiği Türk Bayrağı formunda müze ve gençlik merkezi yapılacak. 


MÜZE VE GENÇLİK MERKEZİ 

Toplam 500 metrekare inşaat alanı olan müze ve gençlik merkezi binası zemin ve bir kat şeklinde olacak. Projede Halisdemir'in özel eşyalarının sergileneceği müze bölümü oluşturulacak. Müzede 15 Temmuz belgeselinin yayınlanacağı seyir odası ve dinlenme alanları da yer alacak. Binanın çatısı ise ay yıldızlı Türk bayrağı şeklinde olacak. Türk Bayrağı şeklindeki projenin direk kısmını oluşturan bölümlere de bayraklar dikilecek. Bayrakların alt kısımlarında Arif Nihat Asya'nın 'Bayrak' şiirinden ve Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerinden alıntılar yer alacak. 


KÜTÜPHANE DE OLACAK 

Yapıda kütüphane bölümünde derslikler ve bilgi iletişim odası gibi gençlerin faydalanacağı bölümler bulunacak. Toplam 2 bin 500 metrekare alan üzerinde gerçekleştirilecek projenin 500 metrekaresi inşaat alanı kalanı ise yeşil alan ve otopark olarak düzenlenecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi daha önce de Çukurkuyu beldesinde şehit astsubayın adının verildiği bir park yapmıştı. 


İHALE YAPILDI 

Projenin gerçekleştirilmesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ihale düzenledi. İhaleye üç firma teklif sundu. En düşük teklifi 560 bin TL ile Yazar Bilişim verirken, en yüksek teklif 759 bin TL ile Sezer Develi'den geldi. Koçoğlu Mühendislik ise 627 bin TL teklif sundu. İhaleni sonuçlanması ve yer tesliminden sonra proje 90 gün içerisinde tamamlanarak hizmete girecek.



Demokrat Kocaeli 


Geri Dön