19 / 04 / 2024

Kocaeli'de Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı yapılıyor!

Kocaeli'de Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı yapılıyor!

Uzuntarla’da yapılacak park, Afrika'daki doğal yaşam parklarını aratmayacak. Toplam 1 milyon 870 bin metrekarelik alanda yapılacak proje, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı olacak...



Kocaeli’nin Kartepe Uzuntarla mevkiinde, Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkı olmaya aday modern bir park yapılıyor.


Uzuntarla’da yapılacak park, Afrika'daki doğal yaşam parklarını aratmayacak. Toplam 1 milyon 870 bin metrekarelik alanda yapılacak proje, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı olacak.


Bölgede incelemelerde bulunan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, proje koordinatörü Ahmet Özkaraaslan'dan bilgi aldı. Yapılacak çalışmaları değerlendiren Başkan Karaosmanoğlu, doğal yaşam parkının dünyaya örnek bir park olarak kente kazandırılması talimatını verdi.


Kutup ayısı, timsah, çita, gergedan


Avrupa'nın en büyük doğal yaşam alanı sloganıyla yola çıkılan parkta kutuplardan Afrika'nın çöllerine ve tropikal iklimlere kadar birçok bölgede yaşayan hayvanlar olacak. Kutup ayısı, zürafa, gergedan, timsah, aslan, Anadolu Kartalı, yabani kuşlar ve çita gibi hayvanlar bunlardan sadece bazıları…



Çiftlik hayvanlarının da olacağı parkta farklı iklimlerden gelen hayvanlar için uygun koşullar oluşturulacak. Kutup ayısı için buzlu havuzların yer alacağı parkta Afrika'dan gelen hayvanlar için sıcak ortamlar oluşturulacak.


Gençlik merkezleri, kafeler, göletler, dinlence alanları ve yürüyüş parkurlarının olacağı parkın en önemli özelliği ise parkta dolaşırken herhangi bir yabani hayvanı görebilmek. Kendileri için ayrılan alanlarda yer alacak olan hayvanlar hiçbir şekilde ziyaretçilere zarar veremeyecek.


Çocuk hayvanat bahçesi


Çocukların hayvanlarla içli dışlı olabileceği ortamlar oluşturulacak. Ördek, kaz ve kuzu gibi hayvanlarla oluşturulacak olan Çocuk Hayvanat Bahçesi'nde çocukların korkmadan oynayabileceği evcil hayvanlar olacak.


TOKİ Haber 


Geri Dön