19 / 04 / 2024

Kocaeli'de Betonun Temel Özellikleri semineri düzenlendi!

Kocaeli'de Betonun Temel Özellikleri semineri düzenlendi!

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi üyelerine yönelik "Betonun Temel Özellikleri" konulu seminer düzenledi. Seminer 6 Şubat 2016 tarihinde İMO Kocaeli Şube Eğitim Salonu'nda yapıldı.



İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi üyelerine yönelik "Betonun Temel Özellikleri" konulu seminer düzenledi. Seminer 6 Şubat 2016 tarihinde İMO Kocaeli Şube Eğitim Salonu'nda yapıldı. Eğitime katılan inşaat mühendislerine betonun bileşenleri, betonda olması istenilen özellikler, betonun hazırlanması, betonun testleri ve beton dayanımı ile ilgili bilgiler anlatıldı. Eğitim Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih Taner Yıldırım tarafından verildi. Yıldırım, betonun üretim sürecinden dökümüne kadar tüm yönleriyle denetlenmesi gerektiğini söyledi. "Betonda numune değil, üretim süreci sıkı kontrol altında olmalı. Beton ne kadar kaliteli olursa olsun, uygulaması da bir o kadar önemli. Bu da ancak inşaat sektörünün kalifiye çalışanlara sahip olmasıyla mümkün olabilir." dedi. İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, semineri, deprem kuşağında yer alan Kocaeli için konunun önemine dikkat çekmek ve kamuoyu duyarlılığını artırmak ve bilgilendirmek üzere düzenlediklerini belirtti. 



Derince Ekspres



Haber Çağdaş Kocaeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi üyelerine yönelik "Betonun Temel Özellikleri" konulu seminer düzenledi Betonun Temel Özellikleri konulu seminer, inşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi'nde gerçekleştirildi. Eğitime katılan inşaat mühendislerine betonun bileşenleri, betonda olması istenilen özellikler, betonun hazırlanması, betonun testleri ve beton dayanımı ile ilgili bilgiler anlatıldı. 


'BETONDA UYGULAMA ÖNEMLİ' 


Eğitim Kocaeli Üniversitesi öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih Taner Yıidırım tarafından verildi. Yıldırım, betonun üretim sürecinden dökümüne kadar tüm yönleriyle denetlenmesi gerektiğini söyleyerek, "Betonda numune değil, üretim süreci sıkı kontrol altında olmalı. Beton ne kadar kaliteli olursa olsun, uygulaması da bir o kadar önemli. Bu da ancak inşaat sektörünün kalifiye çalışanlara sahip olmasıyla mümkün olabilir" dedi. 


DUYARLILIĞI ARTIRMAK İÇİN... 


İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, semineri, deprem kuşağında yer alan Kocaeli için konunun önemine dikkat çekmek ve kamuoyu duyarlılığını artırmak ve bilgilendirmek üzere düzenlediklerini belirtti. İMO'da, betonun özellikleri ve nasıl kullanılması gerektiği üzerine konuşuldu. 




Çağdaş Kocaeli


Geri Dön