27 / 04 / 2024

Kocaeli'de çevre kirliliği iddiası!

Kocaeli'de çevre kirliliği iddiası!

Kocaeli'de çevre kirliliği iddiasında bulunuldu. Dilovası ilçesinde mahalle sakinleri, çevreye sağlığı tehdit eden kötü koku yayıldığı iddiasıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile belediyeye başvurdu.



Dilovası ilçesinde mahalle sakinleri, çevreye sağlığı tehdit eden kötü koku yayıldığı iddiasıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile belediyeye başvurdu.


Adatepe Mahallesi'nde toplanan vatandaşlar, çevredeki sanayi kuruluşlarının sağlıklarını bozan kötü koku yaydığını iddia etti.


Yeşili Koruma ve Çevreyi Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Cebeci, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir haftadır kendilerini rahatsız eden kokunun çoğaldığını belirterek, vatandaşların pencerelerini açamadığını söyledi.


Sağlığı tehdit eden kokuyla karşı karşıya olduklarını öne süren Cebeci, şunları kaydetti:


"Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne ve belediyeye konuyu bildirdik. Belediyeyi aradıktan sonra koku biraz azaldı gibi fakat devam ediyor. Bizi mahallemizden çıkararak, yerlerimize kimyasal tanklar yerleştirmek isteyen firmaların bu kokuyu bilinçli bıraktığını düşünüyoruz. 'Artık yeter' diyoruz, hayatımızı hiçe sayan sanayiciye yeter. Sanayiye karşı değiliz fakat onlar bize karşı gibi görünüyor. Bizi buradan göndermek için bu koku salıyorlar. Evlerimizi bırakıp gitmemizi istiyorlar."


Mahalle muhtarı Mustafa Cebeci de kokudan rahatsız olduklarını anlatarak, "Koku üç gündür dayanılmaz hale geldi. Biri sesimizi duysun istiyoruz. Mahallemiz ormanla çevrili. Dilovası'nın en havadar mahallesiyken, en mağdur mahallesi oldu. Kokudan dışarı çıkamıyoruz, insanların çoğu hasta, boğazlarımız şişiyor, nefes alamıyoruz. Bizi resmen rahatsız ediyorlar" şeklinde konuştu.


AA


Geri Dön