18 / 04 / 2024

Kocaeli'de Eynerce Kavşağı'nın inşaatına başlandı!

Kocaeli'de Eynerce Kavşağı'nın inşaatına başlandı!

Dilovası İlçesinin doğu girişi olan ve halk arasında Çolakoğlu Sapağı olarak bilinen alanda yapılacak kavşak için çalışmalar başladı. Eynerce Kavşağı yapılmasıyla birlikte araç ve yaya trafiğinin rahatlatacak..



Dilovası İlçesinin doğu girişi olan ve halk arasında Çolakoğlu Sapağı olarak bilinen alanda yapılacak kavşak için çalışmalar başladı.

Çalışmalar hakkında bilgi veren ve kendisi de İnşaat Yüksek Mühendisi olan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “Geçmişte birçok ölümü kazaların yaşandığı Eynerce Kavşağının yapılmasıyla birlikte araç ve yaya trafiğinin rahatlayacak, acı olayların bir daha yaşanmayacak. En kısa sürede bitirilerek vatandaşların hizmetine sunulacaktır” dedi.


Kavşak yapımı süresince Karayolları 1.Bölge Müdürlüğü, trafiğin rahatlatılması için bir dizi önlem alındı. Kavşak alanında D-100 Karayolu orta refüjünün uygun şerit ayırıcılarla kapatıldı. Kavşakta yer alan sinyalizasyonun devre dışı bırakıldı. Kavşak orta refüjünün kapatılması ile birlikte trafik akışının Dilovası 

Batı Yonca kavşağına yönlendirilmesi sağlandı.


Olası kazaların ve araç sıkışıklığına meydan verilmemesi için Kavşak içinde kalan toplu taşıma araçları durak yerlerinin iptal edilerek, kavşağın yaklaşık 300 metre batısındaki mevcut cebe alındı. Bununla birlikte Sinyalizasyonun kapatılması ile birlikte yaya geçişlerinin kavşağın yaklaşık 500 metre batısındaki üst geçide yönlendirilmesine, yayaların yoldan geçişlerinin önlenmesi amacıyla D-100 Karayolunun uygun ayıraçlar ile bölünmesiGüney Yan Yol’un İzmit yönüne tek yöne çevrilmesine, yolun iki yönüne de duraklama ve park yasağı getirilerek çalışmaların güvenilir bir şekilde yapılması hedefleniyor.


Milliyet


Geri Dön