18 / 04 / 2024

Kocaeli'de gayrimenkul yatırımı kazandırdı mı?

Kocaeli'de gayrimenkul yatırımı kazandırdı mı?

Nereden gayrimenkul alsaydınız kazançlı olurdunuz, nereden yaptığınız yatırımda kaybederdiniz? 2015'e doğru adım atarken aynı hataları yapmamak için 2014''ü değerlendirmekte fayda var.. Kocaeli'de gayrimenkul yatırımı kazandırdı mı?



İnşaat sektörünün hızlı gelişimi ve inşaatların 1 yıldan kısa sürede bitmesi nedeniyle temelden alan çoğu yatırımcı kar elde etti. İnşaat firması yönünden şanssızlık yaşamadılarsa pek çoğu bittiği gibi en az 1 0.000-20.000 TL değer kazanan evlerin sahibi oldu. 201 5 yılında da inşaat yatırımıyla kazanç elde edebilirsiniz, ancak firma seçerken dikkatli olun. Temelden aldığınız konutun bittiğinde en az yüzde 20 yerleşim tamamlandığındaysa yüzde 20-30 aralığında kar getirmesi önemlidir. 


KARTEPE'DE ARSALAR KATLADI 

Kartepe Uzunçiftlik-Sarımeşe-Köseköy üçlemesinde bulunan arsalarda gayrimenkullerde fiyatlarını katladı. Kartepe Kent merkezi oluşumu özellikle ticari arsalarda büyük artış olmasını sağladı. Ocak ayında 300 metrekare bir ticari arsayı 80.000-100.000 TL aralığında alabilirken şuanda fiyatlar 300.000 TL'ye kadar çıktı. Yılbaşında Kartepe bölgesine arsa yatırımı yapanlar kar elde edenlerden oldu. Artışın devam edeceği düşünülürse 201 5'de de yatırıma devam edilebilir. 


GÖLKENT HAYAL KIRIKLIĞI 

Gölkent Konutları gibi hem kira yönünden hem artış yönünden değerli olacağı düşünülen bazı konut grupları hayal kırıklığına yol açtı. Kent Konut Yuvacık Evleri gibi bölgesel olarak tercih edilmeyen mevkilerdeki konutlar yine beklenen yükselişi göstermedi. 201 5'te konut alırken mutlaka mevkii değerlendirmesi yapın. Ayrıca Kalıcı Konutlar gibi konut grupları yeterli limite ulaştıkları için yükseliş göstermezler ancak yaşlanmalarından dolayı masraf çıkarırlar, bu da yatırımcılar için önemli bir ayrıntı. 


BAŞİSKELE YUVACIK COŞTU 

En hızlı yükseliş gösteren bölgelerden biri Başiskele. Yuvacık Tınaztepe bölgesi ve Bahçecik yola yakın mevkiiler lüks konutlarla dolmaya başladı. Arsa sahiplerinin bir anda zenginleşmesini sağlayan inşaat firmaları, konutları oldukça yüksek fiyatlardan satışa çıkardığı için alacağınız konut kazanç yatırımından çok, ikamet yatırımına uygun olacaktır. 201 5'te atlamamanız gereken diğer bir ayrıntı; lüks konut adıyla ve rayiçlerin zaten üstünde satışa konan yeni inşaatlar size satarken kazandırmaz. Sadece zevkle oturmak amacıyla almanız daha mantıklı. 


KİRA YATIRIMCILARI 

Kira geliri elde etmek amacıyla alışveriş yapanlar arasında kazançlı olanlar 1 +1 alanlar oldu. 1 +1 dairelerin ilimizde yeni yeni bu kadar yoğunlaşmasıyla, kiralamalarda artmaya başladı. 500 TL kira getirişi elde etmek isteyenlerdenseniz ve 100.000 TL'ye 2 + 1 daire almak yerine 60.000 TL'ye 1+1 aldıysanız, siz doğru hamle yapanlardansınız. Çünkü kira limitleri birbirine denk gelen bu konut gruplarında satın alırken az para verenler kazandı. 


DANIŞIN, KAZANIN 

Al-sat ya da kira yatırımcısı olun fark etmez. Kazançlı alışverişler yapmak için mutlaka güvenebileceğiniz firmalarla çalışın. Trendleri, devam eden kazançlı yatırımları yıllarca takip altında tutan firmalardan daha iyi bilemezsiniz. Bilgi ve fiyatlar www.kocaeliemlak.com adresinden alınmıştır. 



Bizim Kocaeli 


Geri Dön