26 / 04 / 2024

Kocaeli'de icradan 1 milyon 85 bin TL'ye satılık 2 konut ve 1 tarla!

Kocaeli'de icradan 1 milyon 85 bin TL'ye satılık 2 konut ve 1 tarla!

Kocaeli 2. İcra Müdürlüğü, Kocaeli İli, Başiskele, Bahçecik Köyü, Seymen Mevkii, 3 parselde yer alan A Blok 2 nolu konut ile B Blok 2 konut ve Bahçecik Köyü, 6 pafta, 531 parselde yer alan tarlayı satışa sunuyor



Kocaeli 2. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

T.C. KOCAELİ 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ' NDEN GAYRİMENKUL SATIşž İLANI

DOSYA NO: 2009/15784 Esas

Bir borçtan dolayı ipotekli bulunan ve aşağıda tapu kaydı, kıymeti, satış gün, saat ve önemli özellikleri ile satış şartları belirtilen sınmazlar Kocaeli 2.lcra Müdürlüğü'nde açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir.

I.I.K 127. MD. GÖRE SATIşž İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (Mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

SATILACAK TAşžINMAZIN TAPU KAYDI: Taşınmazlar,

1- Kocaeli, Başiskele, Bahçecik köyü, Seymen mevkii, 211 ada, 3 parselde kayıtlı Arsada 1/17 arsa paylı, A blok, Zemin kat, 2 ağımsız bölüm numaralı Mesken.

2- Kocaeli, Başiskele, Bahçecik köyü, Seymen mevkii, 211 ada, 3 parselde kayıtlı Arsada 1/17 arsa paylı, B blok, Zemin kat, 2 ağımsız bölüm numaralı Mesken.

3- Kocaeli, Başiskele, Bahçecik köyü, 6 pafta, 531 parselde kayıtlı, 6630 m2 yüzölçümlü, tarla vasıflı taşınmaz.

İMAR DURUMU: 211 ada, 3 parselde kayıtlı A blok, Zemin kat, 2 bağımsız bölüm ve B blok, Zemin kat, 2 bağımsız bölüm numaralı taşınmazların Başiskele Belediyesi İmar ve şžehircilik Müdürlüğünün 09.10.2009 tarih 4210 sayılı yazı ve ekinde sunulan nar durumu belgesinde; 211 ada 3 nolu Parselin 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planında konut alanında kaldığı, Hmax 6,50m.2 kat, yoldan 5.00 m. Komşudan 3,00 m. çekme mesafesinin olduğu belirtilmektedir.

531 parselde kayıtlı, 6630 m2 yüzölçümlü, tarla vasıflı taşınmaz, Başiskele Belediyesi İmar ve şžehircilik Müdürlüğünün 09.12.2009 tarih 4210 sayılı yazı ve ekinde sunulan İmar durumu belgesinde; parselin 1/1000 ölçekli imar planı kapsamı dışında kaldığı ancak, Parselin 1/5000 ölçekli nazım imar planında Az yoğun mesken konut alanı olarak düzenlenmiş olup ,1/1000 ölçekli İmar planı çalışmaları başlatılmış denilmektedir.Parsel tarla vasıflı olup İmar uygulaması yapılmadığından yol alanında kalan kısımları vardır.

4- TAşžINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU ve EVSAFI:

1.ve 2. Sıradaki taşınmazlar, Başiskele Belediyesi sınırları dahilindeki, Bahçecik mevkii, 211 nolu ada, 3 nolu parselde yer almaktadır, İzmit şehir merkezinden D-130 Karayolu üzerinden Gölcük istikametine gidildiğinde, Bahçecik Körfez matı. Körfez camiinin yaklaşık 100 m. İlerisinde D-130 Karayolunun sağından 30m. içeri girildiğinde, dava konusu olan taşınmazların bulunduğu Parsele ulaşılır. Dava konusu taşınmazların bulunduğu parsel üzerinde, site şeklinde yeni inşa edilmiş 2 katlı 3 adet betonarme blok yapı bulunmaktadır. Parselin batı kısmında yer alan ve A blok olarak adlandırılan blokta zemin katta 4 adet normal konut, 1. normal kat ve çatı arası katta 4 adet dubleks konut olmak üzere A blokta toplam 8 adet konut bulunmaktadır. Parselin orta kısmında yer alan ve B blok olarak adlandırılan blokta zemin katta 2 adet normal konut, 1. normal kat ve çatı arası katta 2 adet dubleks konut olmak üzere B blokta toplam 4 adet konut bulunmaktadır. Sitenin çevre düzenlemesi yapılmıştır.

a) -1/17 Arsa paylı A Blok, zemin kat,2 nolu taşınmaz parselin batısında yer alan A Blokun zemin katındadır ve binanın kuzey-doğu köşesindedir, konutun kuzey ve doğu cepheleri açık diğer iki cephesi komşu dairelere bitişik ve kör cephelidir. Binanın girişi kuzey cepheden yapılmaktadır Blok yapı zemin + 1 normal kat ve çatı arası piyeslerden oluşmaktadır. Zemin katta 4 adet normal konut, 1 .normal katta (çatı arası piyeslerle beraber) 4 adet dubleks konut bulunmaktadır. Konutun alanı 145 m2 olup, 3 oda, salon, mutfak, banyo, wc, hol ve 2 adet balkon mekanlarından müteşekkildir. Zemin döşemeleri, salon ve odalarda laminat parke, ıslak zeminler seramik kaplı, duvarlar saten boyalı ve kartonpiyerli, giriş kapı çelik kapı, iç kapılar ahşap pres kapı, dış doğramalar PVC ve ısıcamlıdır, Binanın dış cephesine mantolama ve boya yapılmış, çatısı kiremitle kaplanmıştır. Konut kaloriferli olup doğalgaz kombi ile ısıtılmaktadır. Bina inşaatında standart yapı malzemeleri kullanılmıştır. Yapı bu haliyle Bayındırlık ve Iskan Bakanlığı Yapı Yaklaşık Maliyetleri 3. sınıf B Grubu Yapılar sınıfına girmektedir.

b) -1/17 Arsa paylı B Blok, zemin kat, 2 nolu taşınmaz parselin ortasında yer alan B Blokun zemin katındadır ve binanın doğu kısmındadır, konutun kuzey, doğu ve güney cepheleri açık, batı cephesi komşu daireye bitişik ve kör cephelidir. Binanın girişi güney cepheden yapılmaktadır. Blok yapı, zemin + 1 normal kat ve çatı arası piyeslerden oluşmaktadır, zemin katta 2 adet normal konut, 1 .normal katta (çatı arası piyeslerle beraber) 2 adet dubleks konut bulunmaktadır. Konutun alanı 140 m2 olup, 3 oda, salon, mutfak, banyo, wc, hol ve 2 adet balkon mekanlarından müteşekkildir. Zemin döşemeleri, salon ve odalarda laminat parke, ıslak zeminler seramik kaplı, duvarlar saten boyalı ve kartonpiyerli, giriş kapı çelik kapı, iç kapılar ahşap pres kapı, dış doğramalar PVC ve ısıcamlıdır. Binanın dış cephesine mantolama ve boya yapılmış, çatısı kiremitle kaplanmıştır. Konut kaloriferli olup doğalgaz kombi ile ısıtılmaktadır. Bina inşaatında standart yapı malzemeleri kullanılmıştır. Yapı bu haliyle Bayındırlık ve Iskan Bakanlığı.Yapı Yaklaş Maliyetleri 3. sınıf B Grubu Yapılar sınıfına girmektedir.

3. sıradaki taşınmaz, Başiskele Belediyesi sınırları dahilindeki, Bahçecik, Seymen mahallesi, Mevlana caddesi, 246/sokak, 25 kapı numaralı binalı parseldir, parsel numarası 531 dir, Parsel üzerinde 15 yıl önce inşa edilen bodrum kat üzeri üç katlı, üç daireli betonarme bina bulunmaktadır, parsel batıdan doğuya doğru azalan eğime sahiptir, bina parselin batı kısmındadır, parselde binanın dışında kalan kısımlarında muhtelif meyve ağaçlan mevcuttur. Binanın bodrum katında 3 bölümlü depo ve kazan dairesi, normal katların her birinde bir adet konut, binada toplam 3 adet konut vardır. Binanın tabanda kullanım alam 165 m2 dir. Konutlar 3 oda. (ebeveyn yatak odalarında' duş var) 1 salon, mutfak, banyo, wc, hol, antre,2 adet kiler ve 4 adet balkon mekanlarından müteşekkil betonarme konut olarak iskan edilmektedir, bina içten ve dıştan sıvalı ve boyalı, çatısı yapılmış, dış doğramaları ısı camlı ahşap, iç doğramalar ahşaptır, salon, oda ve hol döşemeleri ahşap parke mutfak, banyo, wc, antre ve balkon döşemeleri seramiktir, konutlar kartonpiyerli ve doğalgazlıdır, Bina inşaatında normal standart yapı malzemeleri kullanılmıştır, bahse konu bina bu haliyle Bayındırlık ve Iskan Bakanlığı Yapı Yaklaşık Maliyetleri 3. sınıf B grubu Yapılar sınıfına girmektedir. 5-TAKDİR OLUNAN KIYMETİ: 211 ada, 3 parselde kayıtlı, A blok, Zemin kat, 2 bağımsız bölüm numaralı taşınmazın değeri; 145.000,00 TL. ,211 ada, 3 parselde kayıtlı, B blok, Zemin kat, 2 bağımsız bölüm numaralı taşınmazın değeri; 140.000,00 TL. ve 531 parselde kayıtlı, 6630 m2 yüzölçümlü, tarla vasıflı taşınmazın değeri; 800.000,00 TL. dir.

SATIşž şžARTLARI

Yukarda açık tapu kaydı, imar ve hali hazır durumu ve kıymeti belirtilen taşınmazların; 1 .Satış Günü: 14.10.2011 Cuma
Kocaeli, Başiskele, Bahçecik köyü, 211 ada, 3 parsel, A Blok, zemin kat, 2 nolu mesken saat 10:00-10:10
Kocaeli, Başiskele, Bahçecik köyü, 211 ada, 3 parsel, B Blok, zemin kat, 2 nolu mesken saat 10:20-10:30
Kocaeli, Başiskele, Bahçecik köyü, 6 pafta, 531 parselde kayıtlı tarla vasıflı taşınmaz saat 10:40-10:50
Kocaeli 2.İcra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin %60 ını ve rüçhanlı alacaklılar varsayılacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla,

2.Satış Günü: 24.10.2011 Pazartesi, aynı yer ve saatlerde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

a- Vergi Dairesi tarafından bildirilecek orandaki KDV, ihale damga pulu, tapu harcının 1/2'si satın alana ait olacaktır. Tellaliye resmi ve birikmiş emlak ve vergi borçlan ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları satış bedelinden ödenir,

b- Açık artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir,

c- Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydı ile ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile satış bedelini derhal veya İİK. 130. mad. göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır. Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale karan fesih olunarak kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu artırma ilgililere tebliğ edilmeyip, yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu artırmada teklifin İİK. 129. mad. hükümlere uyması şartıyla taşınmaz en çok artırana ihale edilir,

d- Haciz alacaklıları ile diğer ilgililerin, varsa irtifak sahipleri de dahil olmak üzere bu gayrimenkul üzerindeki haklarını, faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde Müdürlüğümüze bildirmeleri gerekir. Aksi takdirde, haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça, paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

e- Satış bedeli hemen yada verilen süre içinde ödenmezse İİK. 133. maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve temerrüt faizinden alıcı ve kefilleri sorumlu tutulacak, fark hiçbir hükme gerek kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir,

f- şžartname, ilan tarihinden itibaren Müdürlüğümüzde herkesin görebilmesi için dairede açık olup tebligat pul masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilir,

g- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/15784 Esas dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 25.08.2011 *(lc.lf.K.126) *(*)llgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
*Yönetmelik Örnek No: 27

İlanı görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön