28 / 03 / 2024

Kocaeli'de İş Güvenliği Proje açılış toplantısı yapılacak!

Kocaeli'de İş Güvenliği Proje açılış toplantısı yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası, İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığıyla METİSKOP açılış toplantısı 18 Eylül Perşembe günü (yarın) saat 10.30’da Welborn Luxury Hotel’ de yapılacak.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası, İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığıyla METİSKOP ( Mesleki Teknik Eğitimde İş Sağlığı, Güvenliği ve Kalite Kültürü Oluşturma Projesi) açılış toplantısı 18 Eylül Perşembe günü (yarın) saat 10.30’da Welborn Luxury Hotel’ de yapılacak.



SAHADA EĞİTİM ALINACAK


Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması II Hibe Programı kapsamında oluşturulan projenin 215.318,04 Avro bütçesi bulunuyor. İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu meslek dersleri öğretmenlerinin niteliklerini ve iş güvenliği konusunda eğitim verebilme kalitelerini yükseltmek, bunu tüm öğrencilere yaygınlaştırmak, iş güvenliği konusunda tam donanımlı uzmanlar yetiştirmek ve iş güvenliği kazalarını en aza indirme hedeflerini amaçlayan proje kapsamında, ÇSGB İş Sağlığı ve İş Güvenliği Enstitü Müdürlüğü Kocaeli Laboratuvarı, 3M Türkiye, Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Ford Otosan, Hyundai Assan, Armetal, Tüpraş, Pakmaya, Festo Türkiye ve Elimsan fabriklarına saha ziyaretleri yapılacak.



İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ ALACAKLAR


İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden seçilen 20 öğretmene belirlenen eğitim kurumunda 220 saat C sınıfı İş Güvenliği Uzmanı eğitimi verilecek. İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne İş Güvenliği KKD ekipmanlarının olduğu bir laboratuar kurulacak. Paris Ticaret Odası ve Danimarka İstihdam Bakanlığı iş güvenliği uzmanları ile iyi örnekler çalıştayı gerçekleştirilip, veriler modül yazımında kullanılacak. Eğitim içerikleri, müfredat ve 4 adet ders modülü yazılacak.


ONLİNE VE YÜZYÜZE EĞİTİM


Uzaktan Eğitim Portalı Yönetim Sistemi (LCMS) kurularak, 90 saatlik online ve DVD formatında E-Öğrenme İçeriği hazırlanacak. Mezun olabilecek durumda 20 öğrenci ve 20 çalışan, 2 grup halinde 90'ar saati online, 40'ar saati yüz yüze iş güvenliği eğitimi alacak. 152 teknik öğretmen 5 grup 30 saatlik Temel İş Güvenliği Eğitimi alacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na “Yetkili Eğitim Kurumu” ve “Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi" olmak için başvuru yapılacak. MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Mesleki Gelişimi Destekleme Grup Başkanlığı’na Hizmet içi Eğitim Düzenleme için başvuruda bulunulacak.


Kocaeli Büyükşeir Belediyesi




Geri Dön