27 / 04 / 2024

Kocaeli'de konut fiyatları artacak!

Kocaeli'de konut fiyatları artacak!

Kocaeli'de konut fiyatları bazı kriterlerle göre hala artış göstermedi. Birkaç bölgesel artışın dışında konut üreticileri satış yapamadığından dolayı beklemede ama ciddi fiyat artışı bekleniyor.



Kocaeli'de son günlerde konut satışlarında ciddi daralma görünüyor. Sektörün oyuncuları başta olmak üzere konut üreticileri ve daha sonra gelen emlakçılar bu krizi yakından yaşıyorlar. Kocaeli'de konut satışında daralma hiç de yabana atılacak cinsten değil. Bırakın satmayı, bilgi alan yok denilecek seviyeye gelmiş bulunmakta. Satış yapmakta zorlananlar, maliyetlerin artmasına karşı, satış olmadığından dolayı fiyatlara daha yansıtamadılar.

 

FİRMALAR ZORDA

Kocaeli'de büyük inşaat firmaların yanında Yap-Sat dediğimiz konut üreticileri de var. Bunlar genelde arsaları konut karşılığı alıp, sermayeyle inşaatı yapmaya çalışırlar. Peki bu ve buna benzerler satış yapamayınca ne olacak. Şimdiki gibi zor duruma girip, neredeyse batma durumuna gelme riskleri taşıyacaklar. Böyle bir durumda piyasada dolaşan konut fiyatlarının yanında, perde arkasında çok daha ucuz konutlar satıldığını biliyoruz. Bu sadece günü kurtarma operasyonu. Böyle devam ederse bir çok Yap-Sat firması zora düşecek.

 

FİYATLAR ARTACAK

Diğer illerle Kocaeli’yi karıştırmayalım. İstanbul’da bir milyon dolara ev satılırken, Kocaeli'de 150 bine ev satılmıyor. Herkes de şaşırıyor. Bu yüzden de bizde hala konut fiyatları çok ucuz. Bunun nedeni arz ve talep olduğunu hep söylüyoruz ama son günlerde artan maliyetler, en önemlisi artan döviz önce konut fiyatlarını vurmasını bekleniyordu ama öyle olmadı, hala biz de konut fiyatları geçen yıl fiyatlarında diyebiliriz. Böyle devam ederse konut fiyatlarında yüzde 50 gibi büyük oranda artış bekleniyor.

 

ALIM SATIM İÇİN BEKLEYİN

 İstanbul’da 12 milyon TL’ye satılan konutu haberi yapılırken sizin Bağçeşme’de, Yıldız Konutları’nda, Yahya Kaptan’da, Yuvam Akarca’daki alacağınız veya satacağınız eve ne gibi karar vermenize fayda getirecek merak ediyoruz. Biz size Kocaeli'nin piyasasını söylüyoruz. Şu an için gücünüz veya süreniz varsa satmayın. Eğer piyasanın çok altında konut buluyorsanız hemen alın. Alın size ipucu.

 

SİZ EMLAKÇI DEĞİLSİNİZ

Alım veya satım yaparken mutlaka profesyonel destek alın. İlla evinizi bir emlakçı satsın demiyoruz ama güvendiğiniz biriyle de çalışmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bu tür destekler size zaman ve para açısından büyük katkılar verecektir. Her şeyi bilmek zorunda değilsiniz. İki yere satılık ev ilanı vererek satamazsınız veya sırf sahibinden aldığınızda ucuz ev alacağınızı da zannetmeyin. Bu işler profesyonel kişilerin işleri. Mutlaka bu ve buna benzer kötü piyasalarda konut alır veya satarken dikkat etmeniz gerekiyor. Yanlış zaman size çok pahalıya sebep olabilir.


Bizim Kocaeli


Geri Dön