19 / 04 / 2024

Kocaeli'de otel yatırımları hız kesmiyor!

Kocaeli'de otel yatırımları hız kesmiyor!

Kocaeli’de bundan 5 yıl öncesine kadar yalnızca bir tane beş yıldızlı otel bulunuyordu ve konaklama sıkıntısı vardı. Kocaeli’de şu an itibarı ile 4’ü beş yıldızlı olmak üzere 38 otel bulunuyor.



Kocaeli’de bundan 5 yıl öncesine kadar yalnızca bir tane beş yıldızlı otel bulunuyordu ve konaklama sıkıntısı vardı. Kocaeli’de şu an itibarı ile 4’ü beş yıldızlı olmak üzere 38 otel bulunuyor. Dünyaca ünlü otel firmalarının yeni tesis inşaatları ise devam ediyor


Sadece 5 sene önce kentimizde sadece 1 adet 5 yıldızlı otel vardı. The Marmara adıyla Ömer Türkçakal Bulvarı üzerinde, kentin ilk 5 yıldızlı oteli inşa edildi. Otel daha sonra isim değiştirerek Grand Yükseliş oldu. En sonunda ise otelin ismi yeni sahipleri tarafından Emex Otel olarak değiştirildi. Emex Otel 2011 yılına kadar kentteki tek 5 yıldızlı otel olma unvanına sahipti. Ramada Plaza’nın inşa edilmesiyle birlikte Emex Otel’in kent genelindeki unvanı da sona erdi.


RAMADA VE YENİ OTELLER

40 milyon liralık yatırım ile 182 odada 352 yatak kapasitesine sahip olacak şekilde inşa edilen Ramada Plaza kent merkezine yakınlığı ile Kocaeli’nin kurumsal firmaları ve yerli yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Uzun yıllar dile getirilen Kocaeli’nin 5 yıldızlı otel açığı yaklaşık 5 yıl önce fark edildi ve Ramada Plaza’nın inşası ile başlayan süreçte birçok otel hizmet vermeye başladı. Ramada Plaza’yı yaklaşık 50 milyon liraya mal olan Wellborn Luxury Otel takip etti.


WELLBORN GÖZDE OLDU

Kentimizin tanınmış işadamlarından olan Haluk Ulusoy tarafından inşa edilen Wellborn Luxury Otel, Kocaeli’nin üçüncü 5 yıldızlı oteli olurken hizmet çıtasını da oldukça yükseltti. Özellikle yurtdışında kentimize gelen turistlerin ilgi odağı olan Wellborn, müşterilerine sunduğu hizmetle var olan otellerin kalitesinin artmasına, yeni yapılacak otellerin ise kaliteli hizmeti göz önünde bulundurmasına sebep oldu. Wellborn Otel’in hizmet vermeye başlamasının hemen ardından ise bir başka 5 yıldızlı otelin inşaatı tamamlandı.

 

5 YILDIZLI TERMAL

Kentimizin ilk termal oteli olma özelliğine de sahip olan The Ness Otel Başiskele’de hizmet vermeye başladı. Bünyesinde bulundurduğu kaplıcaları ve kongre merkezi ile rakiplerinden bir adım öne çıkan The Ness Otel açıldığı günden bugüne kadar pekçok organizasyona ev sahipliği yaptı. Kentimizdeki otel açığı büyük firmaların da dikkatini çekti. Hilton Worldwide Türkiye, Titanik Oteller Zinciri ve Divan Grubu Kocaeli’de otel inşa etmek için harekete geçti.


TURİZM OTELİ

Kartepe’ye bağlı Maşukiye’nin en üst zirvesinde yer alan 4 yıldızlı The Green Park Kartepe Resort, misafirlerine kış turizmi imkanı sunuyor. Kartepe’nin zirvesinde bulunan otel her ne kadar kış tatili için görülse de yaz tatilleri için de tercih edilen bir otel haline geldi. Serin havası ve temiz doğasıyla Kartepe Resort, yaz aylarında da kış aylarında olduğu gibi müşterilerinin ilgisini çekiyor.

 

HİLTON AÇILIYOR

İlk adım Hilton’dan geldi. Hilton Worldwide Türkiye, kentimizin köklü inşaat firmalarından Kavanlar ile masaya oturdu ve yapımı tamamlanan Symbol Kocaeli projesine dahil oldu. Kavanlar Grubu ile protokol imzalayan Hilton Worldwide Türkiye’nin kentimizdeki otelini Ever Group işletecek. Hampton by Hilton markasıyla hizmet verecek olan otel, bu yıl içerisinde misafirlerini ağırlamaya başlayacak.


DEV BİR PROJE

D-100 karayolu kenarında, eski İztop arazisi üzerindeki 51 dönümlük alan üzerinde yapımı devam eden Symbol Kocaeli projesi içinde yer alacak olan otel, Hilton’un Türkiye’deki 50’nci oteli olacak. Hilton, 206 oda ile hizmet verecek. Hilton projesine ek olarak Symbol Kocaeli’de Medical Park Kocaeli Hastanesi, çok büyük bir AVM ve kongre merkezi de yer alıyor.

 

TİTANİK KARTEPE’YE GELİYOR

Hilton’la birlikte 2 lüks otel daha kentimizde hizmet verecek. Kocaeli eski Milletvekili Sefa Sirmen’in girişimleri sonucu planlanan Titanik ve Divan otel projelerinin inşaat çalışmaları kısa süre içerisinde tamamlanacak. Türkiye’nin tanınmış otel zincirlerinden Titanik otel Kartepe’de, Divan Otel ise Başiskele’de hizmet verecek. Titanik Otel Köseköy’deki Casaba Sitesi’nin hemen yan tarafında inşa edilecek.

 

6 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Başiskele Otelcilik ile anlaşma imzalayan Divan Grubu ise, 6 milyon dolarlık yatırımla Kocaeli’nde otel açacak. Son dönemde imzaladığı otel projeleri ile gündemde olan Divan Grubu, Kocaeli’de 5 yıldızlı iş oteli yerine, 4 yıldızlı şehir otelciliğine ağırlık verecek. Yapımı Başiskele Otelcilik tarafından Seymen mevkiinde gerçekleştirilecek olan otel, 80 odadan oluşacak ve kaliteli hizmet ile ön planda olacak. Bilindiği üzere bu otelin ortakları arasında Sefa Sirmen’in oğlu Tolga Sirmen de yer alıyor.

 

38 OTEL BULUNUYOR

5 yıldızlı lüks otellerin yanı sıra kentimizde halen hizmet veren turizm belgeli 36 otel yer alıyor. 36 otelin 4’ü 5 yıldız, 8’i 4 yıldız, 10’u 3 yıldız, 8’i 2 yıldız, 4’ü ise müstakil apart otel statüsünde hizmet veriyor. Oteller ağırlıkla Kartepe, İzmit ve Gebze ilçelerinde yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde yapılacak olan otel inşa projelerini desteklediği biliniyor. Belediyenin destekleri ile kent genelinde turizmin canlanması ve yeni otellerin hizmet vermeye başlaması bekleniyor.


TÜM OTELLER DOLUYOR


Her ne kadar beş yıl öncesine göre bakıldığı zaman otel sayısının çok fazla olduğu görülse de mevcut otellerimiz bile bazen talebi karşılayamayabiliyor. İlimizde hizmet veren lüks otellere baktığımız zaman sürekli olarak belirli bir yüzdenin üzerinde doluluk oranlarının bulunduğunu görüyoruz. Yani önümüzdeki günlerde Kocaeli’de daha farklı otel projeleri görebiliriz.


Manşet Kocaeli


Geri Dön