25 / 04 / 2024

Kocaeli'de otopark sorunu giderilmeli!

Kocaeli'de otopark sorunu giderilmeli!

Kocaeli Ticaret Odası’nın (KOTO) düzenlediği “Kocaeli Merkezde Ticari Gelişim Projesi Arama Konferansı” KOTO Meclis salonunda gerçekleştirildi. İzmit esnafı kendilerini ve kentin ilgilerin sorunlar için çözüm önerilerinde bulundu...



Kocaeli Ticaret Odası’nın (KOTO) düzenlediği “Kocaeli Merkezde Ticari Gelişim Projesi Arama Konferansı” KOTO Meclis salonunda gerçekleştirildi. İkincisi düzenlenen konferansa katılım beklenenin altında kalırken, İzmit esnafı kendilerini ve kentin ilgilerin sorunlar için çözüm önerilerinde bulundu. Öncelaikle şehir merkezindeki kaldırım ve otopark sorununun ortadan kaldırması gündeme geldi ve yeraltı otopark sayılarının arttırılması talep edildi. Kocaeli Üniversitesi iktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Oktay Koç’un sunuculuğunda geçen konferans yaklaşık 2 saat sürdü.

 

YÖNETİCİLER GELMEDİ

KOTO 21. Komite tarafından organize edilen toplantıya, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, 21. Komite Başkanı Okan Oktay, KOTO meclis üyeleri katılırken, kent yöneticilerinden katılım olmaması toplantının dikkat çeken özelliği oldu. Toplantıya katılanlar ise çözüm ve önerilerin sunumu noktasında yapılacak ticari çalışmaları masaya yatırdı. Geçtiğimiz aylarda (25 Haziran 2014) gerçekleştirilen ilk toplantıda yapılan anket çalışması ve raporu da toplantıda gündeme taşındı.

 

SORUNLAR SIRALANDI

Konferansta gündeme taşınan konular ise şunlar oldu: Kentsel dönüşüm ile birlikte yeteri kadar ve kolay ulaşılabilir otopark yapılması, alternatif ulaşım araçlarının geliştirilmesi, AVM’lerin kent merkezine yakın olmaması, toplu taşıma araçlarının yürüyüş yolu üzerindeki (İnönü Caddesi) duraklarının trafiği engellemeyecek şekilde dizayn edilmesi, şehir içi minibüslerinin sayılarının azaltılması, AVM çalışma saatlerinin kısıtlandırılması, sosyal donatıların arttırılması, şehrin doğusunda çok katlı otoparklar yapılması, eski vilayetin otopark olarak yapılması, cadde aydınlatma temizlik ve süslemelerin sayısının artırılması, aydınlatma armatürlerinin şık ve güçlü bir şekilde yapılması, belli günlerde festival yapılıp mağaza önlerine malların konularak satış yapılması, ilçelerden şehir merkezine ring servislerinin konulması, yerel yöneticilerin trafik sorunlarına duyarlı hale getirilmesi, çarşı merkezinin yayalaştırılması ve alternatif caddelerin olması, çarşı merkezinde sanatsal aktivitelerinin artırılması, inşaat yapılarında kaçak alışveriş satış yerlerinin açılmaması, kaçak işyerlerine karşı sıkı denetim yapılması, sıklıkla ve uzun süreli kermeslerin olmaması ve alt geçit sayılarının artırılması.


Kocaeli Manşet 


Geri Dön