29 / 03 / 2024

Kocaeli'de sanayi kuruluşlarının atık suları elektronik ortamda takip ediliyor!

Kocaeli'de sanayi kuruluşlarının atık suları elektronik ortamda takip ediliyor!

İlhan Bayram, yaptığı açıklamada, İzmit Körfezi'ni atık sulardan arındırmak için kurdukları elektronik izleme sistemi Atıksu SCADA ile sanayi kuruluşlarının atık sularını 7 gün 24 saat takip ettiklerini belirtti.




Kocaeli  Büyükşehir Belediyesince kurulan Atıksu SCADA Merkezi'nde, kentteki sanayi kuruluşlarının atık suları elektronik ortamda takip ediliyor. Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürü İlhan Bayram, yaptığı açıklamada, İzmit Körfezi'ni atık sulardan arındırmak için kurdukları elektronik izleme sistemi Atıksu SCADA ile sanayi kuruluşlarının atık sularını 7 gün 24 saat takip ettiklerini belirtti. Bu çalışmalar kapsamında atık sulardan arındırdıkları körfezin, eski canlılığına kavuştuğunu anlatan Bayram, bunun sonucunda her geçen gün balıktürlerinin arttığını vurguladı. Bayram, çevrenin korunması ve modern işletmeciliğe büyük önem verdiklerini dile getirerek, müdürlük olarak 18 biyolojik atık su arıtma tesisi işlettiklerini kaydetti.Tiirkiye'de il genelindeki atık su arıtma oranını yüzde 99'a çıkaran tek kurum olduklarını vurgulayan Bayram, bu oranla AB müktesebatında öngörülen hedeflere 10 yıl önce ulaştıklarını belirtti. SCADA Merkezi'nde 108 ayrı noktayı takip ettiklerine işaret eden Bayram, şunları söyledi: 'Atık su ve yağmur suyunun bir merkezden yönetimini sağladığımız SCADA Merkezinde, kolektör hatlarındaki atık su doluluk oranları, terfi merkezleri ile arıtma tesislerine gelen atık su miktarları, kimyasal kirlilik oranları, yapılan arıtma sonuçlarını elektronik olarak izliyoruz. 


Merkezde, il genelindeki 22 büyük sanayi kuruluşunun atık suları da elektronik ortamda anbean takip ediyoruz. Böylelikle ani gelişen olumsuzluklara hızlı ve erken müdahale ediyoruz


Dokuz Sütun




Geri Dön