29 / 03 / 2024

Kocaeli'deki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışması yapıldı!

Kocaeli'deki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışması yapıldı!

Kocaeli Belediyesi vatandaşların huzurlu ve temiz bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için kolları sıvadı. Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekipleri, diğer yandan da mezarlıklara yönelik bir dizi temizlik ve bakım çalışması başlattı.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda mezarlıklara yönelik bakım çalışmalarına hız verdi. Bayramda vatandaşların huzurlu ve temiz bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirmeleri için yapılan çalışmalarda yabani ot temizliği, ağaç budanması gibi işlemler uygulandı.


BAKIM ONARIM ÇALIŞMASI


Büyükşehir Belediyesi özellikle bayramda kabristana gidecek olan vatandaşların huzurlu ve temiz bir ortamda ziyaretlerini gerçekleştirebilmeleri için kolları sıvadı. Bir taraftan defin işlemlerini sürdüren Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekipleri, diğer yandan da mezarlıklara yönelik bir dizi temizlik ve bakım çalışması başlattı.


 


ÇEVRE DÜZENLEMELERİ YAPILDI


Çalışmalar kapsamında mezarlıklarda çevre düzenlemesinden paslanmış tellerin değiştirilmesine ve kaldırımların boyanmasına kadar geniş kapsamlı işlemler yürütülüyor. Mezarların üst ve çevresindeki yabani otlar da temizlenerek daha düzenli hale getirildi. Çalışmalar Mezarlıklar Müdürlüğü’ne bağlı Asri, Bağçeşme, Kent ve Tavşantepe mezarlıklarında yapıldı.



ARİFE GÜNÜ VE BAYRAMIN İLK GÜNÜ ÜCRETSİZ ULAŞIM


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık, Bağçeşme Mezarlığı ve Kent Mezarlığı’nda bulunan kabristanlara ziyarete gidecek vatandaşların ulaşımları için arife günü ve bayramın birinci günü ücretsiz ulaşım imkanı sağlıyor. Batı Terminali’nden saat sabah 08.00 itibariyle saat 17.00’ye kadar her saat başı ücretsiz servisler kaldırılacak.


SERVİS GÜZERGAHLARI


Batı Terminali’nden kalkacak olan servislerin güzergahları şu şekilde; Bağçeşme Mezarlığı’na gidecek olan vatandaşlar için Batı Terminali-Cumhuriyet Caddesi-Alemdar Caddesi-Çocuk Parkı(İzmit Lisesi Önü)- Yeni Turan-Bağçeşme. Asri Mezarlığa gidecek olan vatandaşlar için Batı Terminali-Kuzey Yanyol-Leyla Atakan Caddesi-Santral-M. Ali Paşa-Üçyol- Eski İstanbul Yolu-Asri Mezarlık. Kent Mezarlığı’na ziyarete gidecek olan vatandaşlar için Batı Terminali-Kuzey Yanyol-Leyla Atakan Caddesi -Santral-M. Ali Paşa-Üçyol-Eski İstanbul Yolu-Kent Mezarlığı.


BAYRAMDA 24 SAAT GÖREV BAŞINDA


Büyükşehir Belediyesi ayrıca Ramazan Bayramı süresince mezarlık hizmetlerini sürdürecek. Asri Mezarlık’ta 7 gün 24 saat hizmet verilecek. Vatandaşlar 188 Cenaze Hizmetleri numarası ile bayramda da defin işlemlerini gerçekleştirebilecek.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön