07 / 05 / 2024

Kocaeli'de 9.7 milyon TL'ye satılık 2 akaryakıt istasyonu!

Kocaeli'de 9.7 milyon TL'ye satılık 2 akaryakıt istasyonu!

Kocaeli 6. İcra Dairesi, Kocaeli İl, Kartepe İlçesi'ndeki gayrimenkulleri satışa çıkardı. İhalesi 26 Ağustos Cuma günü yapılacak taşınmazların toplam bedeli 9 milyon 799 bin 680 TL olarak belirlendi.



Kocaeli 6. İcra Dairesi, Kocaeli İl, Kartepe İlçesi'ndeki 2 akaryakıt istasyonunu satışa çıkardı. İhalesi 26 Ağustos Cuma günü yapılacak taşınmazların toplam bedeli 9 milyon 799 bin 680 TL olarak belirlendi.



T.C. KOCAELİ 6. İCRA DAİRESİ



Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : Kocaeli İl, Kartepe İlçe, 635 Ada No, 6 Parsel No, kartepe-sapanca yolu girişi opet akaryakıt istasyonu , tapu kaydında iki katlı betonarme işyeri çelik aksamlı yer altında 5 adet akaryakıt tankları mepsan 3 adet pompası,jeneratörü,hidroforu,kompresörü ve hava saati ve arsası vasıflı taşınmaz,parselüzerinde 3 adet bina olup, 1.bina tabanda 168metrekare zeminkat market+jenaratör odası+hidrafor+2 depo,+pompacı odası+mekanik od+bay bayan wc+personel od+duş şeklinde 1.katı toplantı od+muhasebe od+sekreter od+müdür od+3 büro+çay ocağı+bay bayan wc şeklinde ıslam zemin seramik pencere pvc ısıtma doğalgaz kombili


2.bina 300 metrekare alanlı kanoi(çelik kontrüksiyon 3.bina oto yıkama istasyonu 42 metrekare alanlı çelik kontrüksiyondur,binalarda kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulu değildir,imar durumu ,bakım,akaryakıt ve lpg istasyonu alanı ayrık nizam 2 kat H.max5,50m yüksekliğinde toplamda arsa alanının E 0,30 kadar inşaat yapılabilir şeklindedir.parsel zeminde tümüyle saha betonu şeklinde kaplıdır.idari bina 3.sınıf B grubu ,oto yıkama binası 1.sınıf A grubu olan , taşınmaz.


Yüzölçümü : 5.180 metrekare


Arsa Payı : 100/100



Kıymeti : 8.556.280,00 TL


KDV Oranı : Yüzde 0 (3065 say.kan.17/4-r maddesince alıcılar kdv den istisnadır.)



Kaydındaki Şerhler : kira şerhi mükellefiyetinden ari satılacaktır.


1. Satış Günü : 26/08/2016 günü 11:00 - 11:10 arası


2. Satış Günü : 26/09/2016 günü 11:00 - 11:10 arası


Satış Yeri: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEZAT SALONU -Doğukışla parkı içiİzmit/KOCAELİ


2 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : Kocaeli İl, Kartepe İlçe, 635 Ada No, 7 Parsel No, kartepe-sapanca yolu girişi opet akaryakıt istasyonu-bitişiği Mahalle/Mevkii, tapu kaydı çiftlik mah. arsa vasıflı taşınmazdır, parsel üzerinde,2 katlı işyeri olarak kullanılın bina ve müştemilatları bulunmaktadır,bina zemin katta sundurma şeklinde büyütülmüş katlanabilir cam ile işyerine katılmıştır. zemin kat cafeterya ve mutfak şeklinde yer döşemesi seramik ve halıfleks üst katı oda+teras balkonyer döşeme ahşap kaplama bina betonarme karkas yapı tabanda kullanım alanı 109 metrekare,sundurma kullanım alanı 60 metrekare, kat irtifakı ve kat mülkiyeti tesisi yoktur,imarı , bakım,akaryakıt ve lpg istasyonu alanında kaldığı yapılaşma şartı ayrık nizam 2 kat H.max5,50m.yüksekliğinde toplamda arsa alanının E 0,30 u kadar inşaat yapılabilir şekilde sundurmalar 2.sınıf c grubu,bina 3.sınıf B grubu yapı , olan taşınmaz, mükellefiyeti yoktur.


Yüzölçümü : 829 metrekare


Arsa Payı : 100/100



Kıymeti : 1.243.400,00 TL


KDV Oranı : Yüzde 0 (3065 say.kan.17/4-r maddesince alıcılar kdv den istisnadır.)



1. Satış Günü : 26/08/2016 günü 11:30 - 11:40 arası


2. Satış Günü : 26/09/2016 günü 11:30 - 11:40 arası


Satış Yeri: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEZAT SALONU-Doğukışla parkı içi-İzmit/KOCAELİ -


Satış şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/483 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön