19 / 04 / 2024

Kocaeli'ne 5 yılda 500 milyon liralık yatırım yapılacak!

Kocaeli'ne 5 yılda 500 milyon liralık yatırım yapılacak!

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 3 yılda hayata geçirilen ve startı verilen 300 milyon liralık 300 projeyi vatandaşlarla paylaştı. Baran şimdiki hedefinin 5 yılda 500 milyon liralık yatırımı hayata geçirmek olduğunu söyledi.



Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 3 yılda 300 proje, 300 milyon liralık yatırım' sunumunda, yeni hedeflerinin 5 yılda 500 milyon liralık yatırımı hayata geçirmek olduğunu söyledi. 


PROJELER ANLATILDI 


Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 3 yılda hayata geçirilen ve startı verilen 300 milyon liralık 300 projeyi Tütünçiftlik Kültür Merkezi'nde vatandaşlarla paylaştı. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve eşi Bilge Baran dışında programa; AK Parti Milletvekili Cemil Yaman, Belediye Başkan Yardımcıları Faruk Denli, Selattin Kabadayıoğlu, İsa Taş ve Sait Çalık, meclis üyeleri, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, İlçe Müftüsü Haşan Erdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Osman Badem, kadın kolları başkanı Sevil Özbek, gençlik kolları başkanı Kadir Alçık, birim müdürleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı


TEBRİK ETTİ


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak 'Hizmette 3. Yıl Tanıtım Filmi' yayınlandı. İlk olarak konuşan AK Parti Milletvekili Cemil Yaman, projelerden övgüyle bahsetti, "Körfez'de gerçekten bir birinden güzel projeler hayata geçti, geçmeye devam ediyor. Bizlerde bunları yakından takip ediyoruz. Belediye başkanlığı yapmış bir kişi olarak, bu projeleri hayata geçirmenin zorluklarını biliyorum. Başkanımıza ve ekibini gerçekten kutluyorum" ifadelerini kullandı. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ise hizmetlerin çıkış noktasının insan olduğunu belirterek, şunları dile getirdi: 


HEREKE'YE DE FAKÜLTE YAPILACAK 


"Bu projeler sadece benim ve ekibimin değil, tüm Körfez halkının başarısıdır. Geldiğimiz noktada tutmadığımız bir sözümüz olmadı. İnanmadığımız hiçbir işe imza atmadık. Günü kurtarmak için proje değil, Körfez'in geleceği planlayarak projeler ürettik. Yapacak daha çok işimiz var. Geçtiğimiz günlerde 36 projenin açılışını Bakanımız Fikri Işık Bey'in katılımıyla yaptık. Orada Körfez Kampüsümüzün temelini attık. 4 bin 500 öğrencilik bir kampüs olacak. Yeter mi? Hereke'de de bir fakülte yapmak için çalışma başlattık. Bu ay içerisinde de o projeyi nihayete erdirmeyi hedefliyoruz. İlimtepe'de bir üniversite projemiz var. 2018'de de onu sonuca erdirmiş olacağız. 


EĞİTİME 10 MİLYON TL 

Körfez sadece sanayi ve liman kenti değil, İlim kenti de olacak. Eğitime 3 yılda verdiğimiz destek sadece bunlar değil. 10 milyon liralık yatırım yaptık. Çünkü eğitim denilince bizim için akan sular duruyor. 5. sınıf öğrencilerine de sadece bu yıl 3 bin 400 bisiklet dağıttık. Eğitimleri için spor da önemliydi. Spor Akademileri'nde şu an 6-16 yaş arası 3 bin 500 öğrencimiz eğitim görüyor. Hereke Kalesi, Kutluca Telgrafhanesi, Abdulaziz'in Av Köşkü, Taşköprü gibi birçok projeyi restore ederek tekrar Körfez'e kazandırma adına çalışma başlattık. îlimtepe Kültür Merkezi'mizin de temelini attık. Orada 140 bin kişilik alanı imara açtık, TOKİ'ye 310 dönüm alan teslim ettik. 


BAŞKAN BARAN - Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, ilçedeki yatırımlarının devam edeceğini söyleyerek, yeni hedeflerinin ise 5 yılda 500 milyon TL'lik yatırım olduğunu belirtti.



SOSYAL BELEDİYECİLİK 


İki tane duble yol çalışmamız devam ediyor. Devlet Hastanesi'nin hemen yanından İlimtepe'ye 25 metre genişliğinde duble yol yapılacak. Bunlar, ulaşımı da rahatlatacak. Mahalle aralarından da kapalı pazarları kaldırıyoruz. Modern kapalı pazarları tek tek hayata geçireceğiz. Kısa süre içerisinde ihaleye çıkarak Körfez'e hak ettiği modern bir hastane binasını kazandıracağız. Sosyal belediyecilik anlamında da yeni doğan bebeğe 'hoş geldin' derken, askere giden evlatlarımıza da 'hayırlı teskereler' diyoruz. Üniversite öğrencilerimize burs veren tek belediyeyiz. 3 yılda 300 milyonluk yatırım yapmak zor iş. İnşallah 5 yılda 500 milyon TL'lik projeyi gerçekleştirmiş olacağız."


Büyük Kocaeli 


Geri Dön