23 / 04 / 2024

Kocaeli kentsel dönüşüm bekliyor!

Kocaeli kentsel dönüşüm bekliyor!

Bakan Fikri Işık ve beraberindekiler Acısu'ya giderek sel felaketinin izlerini yerinde inceledi. Bakan Işık, "Halk isterse Acısu afet bölgesi ilan edilebilir" dedi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık başta olmak üzere kent protokolü bölgeye giderek vatandaşlarla bir araya geldi. Bakan Işık'a; AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, vali Hasan Basri Güzeloğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, AKP Kocaeli Milletvekili ilyas Şeker, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın ve partililer eşlik etti. 


4 BİN TL YARDIM 

Bakan Fikri Işık ve beraberindekiler önce Acısu'da daha sonra ise Eşme'de detaylı bir şekilde incelemelerde bulundu. Fikri Işık ve partililer selden zarar gören aileleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu, onlardan bilgi aldı. AKP'li Işık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile AFAD'ın bölgede yaptığı hasar tespitlerinde mağdurlara 4 bin lira dağıtıldığını ve bu miktarın hasar durumuna göre artabileceğini belirtti. 


DEVREYE GİRERİZ 

Işık, "Eğer tüm mahalleliler arzu ederse mahallenin sele maruz kalan alt bölgesinin taşınmasına yardımcı olabiliriz. Mahalleli bir araya gelip bu çileyi daha fazla çekmek istemiyoruz derse biz devreye gireriz" dedi. Mahallede oturanların yüzde 75'inin imzasının olması halinde bölgeyi bakanlar kurulunda afete maruz bölge ilan edebileceklerini söyleyen Işık şöyle devam etti; "TOKİ aracılığıyla vatandaşları mağdur etmeyecek bir formül buluruz. Kanun hangi sınırları çiziyorsa onu yaparız. 


SIKINTI YAŞAMAYIN 

Daha uygun yaşam alanları oluştururuz. Mahalleliyi birbirinden ayırmadan bir çalışma yapılabilir. Eğer siz isterseniz hazine arazisinde size yeni konutlar yapılır ve bu bölgede yeşil alan haline getirilir. Hepinizin çoluk çocuğu var. Burada daha fazla sıkıntı yaşamanızı istemeyiz. Buradaki sıkıntı alt yapı sorununu çözmekle ortadan kalkmaz." Eşme'de yaşanan felaketi yerinde inceleyen Işık, özellikle bölgede 6 ay önce yıkılan D-100 Karayolu'nun istinat duvarının yapılmamasına tepki gösterdi. 

AKP'liler, bakan Fikri Işık ve vali Hasan Basri Güzeloğlu öncülüğünde Eşme ve Acısu'ya giderek selin bıraktığı hasarı yerinde gördü. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön