26 / 04 / 2024

Kocaeli'nin en büyük sorunu kentsel dönüşüm!

Kocaeli'nin en büyük sorunu kentsel dönüşüm!

Kocaeli'de mütahhitler buluşmasında bölgenin en büyüks sorunu kentsel dönüşüm hakkında çalışmalar yürütülmesi için planlar yapıldı.



Kocaeli Müteahhitler Birliği Derneği (KMB) dün Fuar içinde bulunan Beytül Kebap Restoran’da düzenlenen ‘Kocaeli’de İnşaat Sektörünün Yükselişi’ isimli programa KMB Derneği Başkanı Zekai İren ve dernek yönetim kurulu üyeleri, İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın ve Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin katıldı.


Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Zekai İren yaptığı konuşmasında, “Bugün hem sizinle beraber olmak hem de sektörümüzün sorunlarını konuşmak için buradayız. Biz Ankara’da yaptığımız toplantılarda sektörümüzle ilgili sorunlarımızın üzerinde durduk ama burada daha çok kentimizin sorunlarını konuşacağız. Müteahhitler olarak devletimiz ve hükümetimizden bazı taleplerimiz var. Bunun en temel sebebi yaptığımız işi daha iyi yapmaktır. Bu hizmet yasasının çıkarılması sonrasında çok daha verimli çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” dedi.


“İMARA DAİR SIKINTILARIMIZ VAR”

Uzun zamandır konuştuğumuz konulardan bir tanesi kentsel dönüşüm projesidir diyen İren, “1 yıldır bu konu ile ilgili kentimizde 5 tane çalıştay yaptık ve bu çalıştaylardan bir rapor çıkardık ve raporu Ankara’ya sunduk. Kocaeli, Ankara’da herkesin gözünde çok farklı bir şehir olarak görülüyor. Ancak uzun zamandır kentimizde imara dair sıkıntılarımız var. Bu sıkıntılarımızı çözmek için bu toplantıyı yapma kararı aldık. Özellikle problemli bölgelerimiz var. Mutlaka bu bölgelerde dönüşüm yapılması lazım. Bu dönüşüm yapılmadan bu sıkıntılardan sıyrılamayız. Bu anlamda emsalin ne olması gerektiği gibi çalışmalarında tamamlanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.


Kocaeli Gazetesi 


Geri Dön