26 / 04 / 2024

Kocaeli'nin her köşesinde kesintisiz ulaşım dönemi başladı!

Kocaeli'nin her köşesinde kesintisiz ulaşım dönemi başladı!

Kocaeli’nin her köşesine kesintisiz, konforlu ve güvenli ulaşımı sağlamayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve ilçe belediyeleriyle birlikte kentte köprülü kavşak, battı çıktı ve tünel yapıyor...




Kocaeli’nin her köşesine kesintisiz, konforlu ve güvenli ulaşımı sağlamayı hedefleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve ilçe belediyeleriyle birlikte kentte köprülü kavşak, battı çıktı ve tünel yapımına devam ediyor.


Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli Valiliği, Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve ilçe belediyelerinin de katkılarıyla Çayırova’dan Kartepe’ye, Kandıra’dan Karamürsel’e kadar uzanan hatta Darıca Osman Gazi (Aşıroğlu) Kavşağı, Gebze Eskihisar Kavşağı, Dilovası Kavşağı, Körfez Petkim Kavşağı, Körfez Döküm Kavşağı, Körfez 95 Evler Kavşağı, Derince 44 Evler Kavşağı, Derince Tüneli, İzmit SEKA Büyük Tüneli, İzmit Yahya Kaptan Kavşağı, Kartepe Suadiye Köprülü Kavşağı, Başiskele Bahçecik Tüneli, Gölcük 2 Kavşağı, Değirmendere Kavşağı yer alıyor. Yapımı devam eden İzmit Kandıra Sapağı’ndaki köprülü kavşağın da bitmesiyle ulaştıran ulaşımın bir halkası daha tamamlanmış olacak.


Kentin bir ucundan bir ucuna kilometrelerce süren yolculuk boyunca kırmızı ışıkla karşılaşmayan sürücüler, hem zamandan, hem de yakıttan tasarruf ediyor. Işıklarda bekleme süresinde egzoz gazlarından yaşanan salınım miktarı da azaldığı için çevre ve gürültü kirliliği önleniyor. Tünellerin üzerinde oluşturulan yan yolları toplu ulaşım araçlarının kullanması nedeniyle transit ulaşım ile şehir içi trafik birbirinden ayrılıyor. Geçmişte trafik ışıklarının bulunduğu bu alanlarda yapılan battı-çıktı ve tünel projeleriyle yaşanan kazaların da önüne geçiliyor.



Maraş Gündem


Geri Dön