24 / 04 / 2024

Kocaeli’ye 5 adet tabiat parkı inşa edilecek!

Kocaeli’ye 5 adet tabiat parkı inşa edilecek!

Kent tarihine değinen Başkan Vekili Zekeriya Özak “ Büyükşehir, ilçe belediyeler, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ortaklaşa 20 civarında yapıyı restore ettik. Kocaeli’ye 5 adet tabiat parkı kazandırmak için çalışma yapıyoruz" dedi




İl Kültür Turizm Müdürlüğü yönetici ve çalışanları ile kentteki bazı otel yöneticileri 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası nedeniyle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak’ı ziyaret etti. Ziyarette Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Dr. Ali Yeşildal da hazır bulundu. Başkan Vekili Özak, ortak çalışmalarla kentin turizmde parlayan bir yıldız olacağına inandığını söyledi. Başkan Vekili Özak, “Turizmi oluşturacak her türlü donanıma sahibiz. Çalışmalarımızı el birliğiyle yürütürsek daha çok başarılı oluruz” dedi.


OTEL YAPIMINI TEŞVİK EDİYORUZ


Ziyarette konuşan Başkan Vekili Özak, Kocaeli’nin doğasıyla, tarihi mirasıyla büyük bir potansiyeli bünyesinde barındırdığını ifade ederek, “Bu potansiyelin ortaya çıkmasında Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, üniversitemiz, ilçe belediyelerimiz ve turizm girişimcilerimizin attığı adımların, çok büyük önemi var. Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde aldığımız kararlarla 4 ve 5 yıldızlı otellerin desteklenmesi yönünde bir takım teşvikler uygulamaya başladık. Şu anda 7 adet 5 yıldızlı var, devam eden yatırımlarla 4 yıldızlı otelimiz ortaya çıkacak” şeklinde konuştu.


 


KANDIRA KIYILARI PLANLANIYOR


Kandıra kıyı bandı ile ilgili önemli çalışmalar yapıldığını dile getiren Başkan Vekili Özak, “Orada doğal bir ortam var. Büyükşehir Belediyemiz, Kandıra kıyılarının planlanması anlamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan gerekli desteği almış vaziyette. Bu kıyı kesimi yaklaşık 38 kilometrelik bir bant. Bu kıyıların belirli bölümlerini etaplar halinde planlamaya başladık. Şu anda meclisimiz gündeminde Kerpe, Kefken, Cebeci, Bağırganlı bölgesinin planlarını yapıyoruz. İnanıyorum ki Kandıra kıyıları kısa bir zamanda Türkiye’nin cazibe merkezi olacak. Kıyılarımızı geliştiriyoruz. Kandıra kıyılarında çok büyük projelerin hazırlığı içine girdik” dedi.


 


5 DEV TABİAT PARKI


Kent tarihine de değinen Başkan Vekili Zekeriya Özak, şunları kaydetti; “Kentin tarihi dokusuna yıllarca el atılmamıştı. Büyükşehir, ilçe belediyeler, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ortaklaşa 20 civarında yapıyı restore ettik. Kocaeli’ye 5 adet tabiat parkı kazandırmak için çalışma yapıyoruz. Bu projeyi Bakanlığımızla ortak bir proje olarak geliştirdik. Gerekli yasal çalışmalar ve tahsis tamamlandı. Bakanlığımızın da onayını aldık. Burada dev tabiat parkları oluşturuyoruz. Bunların içinde her türlü rekreatif çalışmalar olacak. İnsanlarımızın buralarda rahatça dinlenmelerine olanak sağlayan bir düzenleme olacak.”



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön