27 / 04 / 2024

Kocasinan Belediyesi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti!

Kocasinan Belediyesi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti!

Kocasinan Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Başkan Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde gerçekleştirildi. Başkan Çolakbayrakdar’ın şehitleri yad ederek başladığı meclis toplantısında 18 madde görüşülerek karara bağlandı.




Kocasinan Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Başkan Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde gerçekleştirildi. Başkan Çolakbayrakdar’ın şehitleri yad ederek başladığı meclis toplantısında 18 madde görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddeleri arasında yer alan Başkan Çolakbayrakdar’ın 1 yıllık faaliyet raporu da oy çokluğuyla kabul edildi.


Başkan Çolakbayrakdar, gündem maddelerini görüşmeye başlamadan evvel Kocasinan Belediyesi tarafından ihale edilecek olan taşınmaz satışları hakkında bilgiler verdi. 2 adet akaryakıt istasyonu, 33 adet iş yeri, konut, konut arsaları ve ticari alan arsalarının ihale edileceğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, ihalelerin 12 Nisan 2016 tarihinde Kocasinan Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirileceğini vurguladı.


Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar 1 yıllık faaliyet raporunu oylaması için meclis başkanlığını Meclis 1. Başkan Vekili Mustafa Öztürk’e bıraktı. Öztürk yönetiminde oylanan 2015 Mali Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Ardından Başkan Çolakbayrakdar kürsüye gelerek faaliyet raporu hakkında kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Başkan Çolakbayrakdar konuşmasına Kocasinan Belediyesi’nde kurulduğu andan bu güne kadar emeği geçen Ali İhsan Alçı, Bekir Yıldız ve Mustafa Çelik’e teşekkür ederek başladı. “Yaklaşık 13 ay önce göreve geldiğimizde bölgemizi sanatta, kültürde ve eğitimde merkez haline getirmek için gayret içerisinde olacağız dedik. Şükür Allah’a o günden bu güne kadar bölge sakinlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için gayret ediyorum.” Diyen Başkan Çolakbayrakdar sözlerini “Kocasinan, Kayseri’nin yeni yüzü olacak ve yeni Kayseri Kocasinan’da kurulacak diye yola çıkmıştık. Bu doğrultuda çaba sarfedip, önemli projelere imza attık. Bu çerçevede Kentsel Dönüşüm Projelerimizi yerinde görecek ve Kocasinan’ın çehresindeki güzel değişime şahitlik edeceksiniz” diyerek tamamladı.


Başkan Çolakbayrakdar, konuşmasının ardından meclis toplantısını yönetmek üzere yeniden kürsüye geçti. Başkan Çolakbayrakdar yönetiminde gündemin ikinci maddesi olan denetim komisyonu raporu oylanarak oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis iç seçimlerinin yapıldığı toplantıda gizli oy açık tasnif usulü ile yapılan seçimde Meclis 1. Başkan Vekilliğine Mustafa Öztürk, 2. Başkan Vekilliğine Hacı Ersu seçildi.

Meclis gündem maddeleri çerçevesinde 1 yıl görev yapmak üzere İmar Komisyon Üyeliklerine Ahmet Tahir Gül, Halil Büyüknalbant, Ahmet Yüksek, Metin Mermerkaya ve Seyfi Coşkun,  Plan Bütçe Komisyon Üyeliklerine Selahattin Yılmaz, Nuriye Çetin, Ebru Usluca, Mustafa Bilal Kutsal, Şevki Dursun, Eğitim Kültür Sosyal İşler Komisyonu Üyeliklerine Arif Balkaya, Şebnem Zehra Alkılıç, Burcu Ekiz, Sevilay İlkentapar, Hüseyin Orhan, Gençlik Spor Komisyonu Üyeliklerine Mustafa Usta, Murat Sarıaslan, Mehmet Berk, Nurettin Bilgin, İsa Ferah seçildi. Toplantıda ayrıca Hukuk Komisyonu oluşturuldu ve üyeliklerine İzzet Buzkan, Nilüfer Koyuncu ile Yusuf Dalmaz seçildi. Encümen üyeleri ise Mehmet Berk, Mustafa Eser, Şebnem Zehra Alkılıç olarak belirlendi.

 

 Ardından Belediye yönetici kadrolarına yapılan atamalar açıklandı. Park Bahçeler Müdürlüğüne atanan İrem Yıldırım ve Kentsel Tasarım Müdürlüğüne atanan Coşkun Pınar meclis üyelerine kendilerini tanıttılar. Toplantıda imar planı değişikliklerine dair talepler de oy birliğiyle kabul edildi.  

Geri Dönüşüm çalışmalarından da bahseden Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, lisansı ve yetkisi olmaksızın geri dönüşüm maddelerini toplayanlarla mücadele için meclisten yetki talep etti. Vatandaşların bu noktadaki rahatsızlığını gidermek üzere talep edilen yetki oy birliğiyle kabul edildi.

Meclis toplantısı sonunda iki yeni hatıra ormanı yapılacağını belirten Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, Yeni evlenen çiftlerin “Kocasinan Belediyesi Gönül Bahçesi Hatıra Ormanına” diktirecekleri ağaçla mutluluklarını ölümsüzleştirme imkanına sahip olduklarını ifade etti. Başkan Çolakbayrakdar Ayrıca yakınlarını kaybedenler için de “Büyük Vuslat Hatıra Ormanı” çalışması olduğunu belirtti.

Görüşmelerin ardından toplantı sona erdi.



Kocasinan Belediyesi



Geri Dön