29 / 03 / 2024

Kocasinan inşaat, eğitim, tarım ve turizmde büyüyecek!

Kocasinan inşaat, eğitim, tarım ve turizmde büyüyecek!

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, turizmde çok iyi değerlere sahip olan Kocasinan'ın yeni projelerle Kayseri turizmine katkı sağlayacağını, eğitimde, inşaatta, sanayide, tarımda ve turizmde Kocasinan'ı büyüteceklerini söyledi.



Kayseri Valisi Orhan Düzgün Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy ile birlikte Başkan Mustafa Çelik'e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirerek başarı dileklerinde bulundu. 


Kocasinan Belediyesi hakkında misafirlerine bilgi veren Başkan Çelik, "Nevşehir'den Yozgat'a kadar çok geniş bir coğrafyada yer alıyoruz. Bizim 372 bin, Melikgazi Belediyesi'nin 500 bin nüfusu var. Sınırlarımız içinde tarımla uğraşan epeyce de köyümüz var. Seçimlerden önce Kayseri'de oyunu en fazla artıran merkezdeki ilçe olma hedefini belirlemiştik; hamdolsun onu sağladık, oyumuzu yüzde 51,6'dan yüzde 57,5'e çıkardık. Seçim sonrasında yaptığımız basın toplantısında, 'Bundan sonraki hedefimiz inşallah Kocasinan'ı büyütmek dedik'. îki kelimeyle özetledik. Önümüzdeki beş senede yapacağımız iş; Kocasinan'ı büyütmek: Eğitimde, inşaatta, sanayide, tarımda ve turizmde Kocasinan'ı büyüteceğiz" diye konuştu. 


"Turizmde de Kocasinan'a artı değer katalım istiyoruz" Başkan Çelik şöyle devam etti, "Turizmci bir Valimiz var. Sizler de turizmcisiniz, bizim de turizm bilgimiz var. Kocasinan olarak turizm konusunda da iyi değerlere sahibiz. Tabii ki başta Erciyes'imiz var ama bunun yanında bizim iki barajımız var. Kayseri'nin denizi sayılabilecek bir Yamula Barajı, yine aynı şekilde Bayramhacı Barajımız var. Hemen yanında Avanos, Kapadokya yer alıyor. Bayramhacı termal yönden de kaynakları olan bir mahallemiz. Bu mahalleyi de turizme kazandırmakla ilgili bir çok farklı proje yapacağız. Dolayısıyla turizmde de Kocasinan'a artı değer katalım istiyoruz. Yine aynı şekilde, tüm bölgeye hizmet edecek şekilde Otomobil Sporları ve Gençlik Merkezi projemiz var. İstanbul ve İzmir'den sonra üçüncü F3 pistini yapacağız. Bu pist tüm bölgenin cazibe merkezi olacak." Gelecek beş yılda Kocasinan nüfusunu da 500 bine çıkarmayı hedeflediklerine dikkat çeken Başkan Çelik," Sayın Valim, kentsel dönüşüm yapacağımız mahallelerde mevcut yürüyen inşaatların haricinde ortalama 40 bin civarında bina yapacağız. 5'er kişi yaşasa 200 bin kişi eder. 


Bunun yarısını içinde yaşayan kişilere verdiğimizi varsayarsak 100 bin kişi çok rahat artırırız diye hesapladık. İnşallah böyle de bir hedefimiz var" şeklinde bilgiler verdi. (Bülten) 

Vizyon Kent Haber


Geri Dön