25 / 04 / 2024

Kocasinan Ziyagökalp'teki dönüşümde 37 konutun kurası çekildi!

Kocasinan Ziyagökalp'teki dönüşümde 37 konutun kurası çekildi!

Ziya Gökalp Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahipleri evlerine kavuşmaya devam ediyor. Brüt 150 metrekare alana sahip 37 adet konutun kura çekim töreni Kocasinan Belediyesi Meclis Salonunda Kayseri 8. Noteri huzurunda gerçekleştirildi.



Ziya Gökalp Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahipleri evlerine kavuşmaya devam ediyor. Brüt 150 metrekare alana sahip 37 adet konutun kura çekim töreni Kocasinan Belediyesi Meclis Salonunda Kayseri 8. Noteri huzurunda gerçekleştirildi.


Kura çekimine Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Plan ve Proje Müdür’ü Ersoy Kulen, Kayseri 8. Noter ve kura çekimi için başvuruda bulanan vatandaşlar katıldı.


Kura çekim töreninde bir konuşma yapan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “bugün hayırlı bir iş için birlikteyiz. Ziya Gökalp’te kapı aralandı, ışık göründü. Allah sağlık sıhhat versin, hedefimiz en yakın zamanda kazasız, belasız buranın inşaatını tamamlamak. Şu anki oturduğunuz yerlerden daha iyi yerlere, daha güzel ortamlara hem siz, hem çocuklarınız ve hem de torunlarınız inşallah ağız tadıyla, sağlıkla, sıhhat içerisinde kavuşacaksınız. Sadece sizlere konut yapıp buraları teslim etmek değil hedefimiz, aynı zamanda sizinle birlikte o çevrede yaşayan insanlarında rahat ve huzurlu bir şekilde yaşayacakları çevreler oluşturmak oranın parkını, bahçesini, Oyun alanlarını, yolunu da dönüştürmeyi amaçlıyoruz.” dedi.


Ziya Gökalp’te kalan bölgeleri yenileyip değiştirdikten sonra Yeni Doğan da da dönüşüm planladıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, Noktasal olarak Ziya Gökalp’i seçmekteki sebebin, bölgeyi kilit noktası olarak görmeleri olduğunu belirtti. “Bu kapıyı açtıktan sonra Allah’ın izniyle ışık göründü” diyen Başkan Çolakbayrakdar, konuşmasını şöyle tamamladı;


“Kurası çekilen 37 hak sahibine ait inşaatların önümüzdeki ay ihalesi yapılıp ardından hızlı bir şekilde inşaatlara devam edilecek. Bizim iki çeşit çalışma yöntemimiz var. Bir; kentsel dönüşüm diye büyük mahalle bazında dönüşümlerimiz, bir de kentsel yenileme diye bugün burada yapmış olduğumuz gibi belirli noktaları seçip onların içerisindeki değişimi dönüşümü yaptığımız projelerimiz. Bu kentsel yenilemeyle bunların arkası gelecek sadece sizin orda bulunduğunuz yol aksını açmakla kalmayacağız oradaki mahallenin her tarafını kentsel dönüşümle bir sonraki adımda hepsini değiştireceğiz.


İmarsız yapılaşması olan bu bölgede değiştikten sonra Ziya Gökalp bizim bölgemiz içerisinde Kocasinan sınırları içerisinde hakikaten parmakla gösterilir bir yer olacak. Bu yıl ki hedeflerimiz içerisinde de Ziya Gökalp te bir kaç park, merkez sosyal tesis, Pazar alanı gibi projelerimiz var onları da hayata geçireceğiz. Allah nasip ederse hedefimiz sizlere hizmet etmek sizlere laik olduğunuz bir çevrede yaşatmak çocuklarınızın iyi yerlerde oynamasını büyümesini sağlamak bunun içinde çalışıyoruz gayret ediyoruz çalışmak gayret bizden, dua sizden.”


Başkan Çolakbayrakdar’ın konuşmasının ardından kura çekimi gerçekleştirildi. Çekilişe katılan vatandaşların heyecanlı oldukları gözlendi. Kurayla isimleri çekilen vatandaşlar daha sonra kendi kuralarını çekerek konutlarını belirlediler. Kura çekilen alanda toplam 6258 m2 olmak üzere 2 blok bulunmakta. 1.Blokda 70 daire yer alırken 2. Blok da ise 56 daire yer alıyor. Ziya Gökalp ve Yeni Doğan mahallelerinde ki Kentsel dönüşüm alanının ise 311.745 m2. Olduğu belirtildi.




Milliyet


Geri Dön