24 / 04 / 2024

Koçtaş 'Anahtar Teslim Ev' paketiyle kadının kalbini kazandı

Koçtaş 'Anahtar Teslim Ev' paketiyle kadının kalbini kazandı

Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, "20 lira keşif bedeliyle yaptığımız anahtar teslim ev yenileme hizmetimiz, Koçtaş güvencesi sunmasıyla özellikle kadınların kalbini kazandı" dedi



Bir evin yenilenmesi için seramikten mobilyaya her tür ürünü satan Koçtaş, "Anahtar Teslim Ev" paketiyle, danışmanlık ve uygulama hizmeti de veriyor. Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu, "Kendin Yap" (Do It yourself) konseptini Türk tüketicinin çok sevmediğini ifade etti. "Biz zaten kapı, banyo gibi montaj isteyen yenilemelerde müşterimiz isterse servis veriyoruz. Ancak, anahtar teslimi paketinde müşterimize danışmanlık hizmeti de sunuyoruz" diyen Özpamukçu sistem hakkında şu bilgileri verdi:

Keşif bedeli 20 TL
"Bu sistemle evinizi yenilediğinizde tüm çalışanların sigortalı olduğu bir kurumla çalışıyorsunuz. Ayrıca tadilat sırasındaki herhangi bir hasara karşı evinizdeki her şey sigortalanıyor. 20 lira keşif bedeliyle eve gelen mimari ekibimiz ayrıca bir danışmanlık ücreti almadan ev sahibiyle birlikte ihtiyaçları saptıyor ve birlikte mağazaya gelerek alışveriş yapıyorlar. Sonra da anahtarı teslim edip işi Koçtaş çalışanlarına bırakıyorlar. Geçen sene bu sistemle 600'ün üzerinde büyük proje yaptık. Fiyatlarımız da seçilen ürüne göre değişiyor. Ancak her durumda dışarıda yaptıracağınız tadilatla arasında üçte bir fark var."

Kadınlar rahat etti
Kadın müşterilerin Koçtaş'ın sistemine özellikle ilgi gösterdiğini belirten Pamukçu, şu anda 23'e ulaşan Koçtaş mağazalarının ışığı, dizaynı ve ürün çeşitliliğiyle kadınların kalbini kazandığını belirtti. Mağazalarındaki ürünlerin fiyat çeşitliliği sunduğunu da belirten Özpamukçu "Eğer bir villa yenilenecekse 150 bin lirayı bulabilir, ama küçük bir evi mutfağı, banyosu, badanası, zeminleri dahil 7000 liraya yenileyebilirsiniz" dedi.

Yüzde 20 büyürüz
Türkiye'de ev geliştirme pazarının büyüklüğünün 7-8 milyar dolar arasında olduğunu belirten Özpamukçu, organize perakendenin payının ise yüzde 12 seviyelerinde olduğunu söyledi. "Henüz 1 milyar dolarlık bir organize ev geliştirme perakendeciliğinden söz ediyoruz. Bu burada yüzde 45 pazar payı ile lideriz. Şu ana kadar geçen senenin yüzde 15 üzerindeyiz, yıl sonuna kadar büyümemiz yüzde 20'yi bulur" dedi. Küçük ürün ve aksesuar satışında patlama yaşandığını anlatan Özpamukçu "Biz zaten kendimizi yapı market olarak değil ev geliştirme marketi olarak konumlandırıyoruz. Havlular, mutfak banyo aksesuarları, dekorasyon aksesuarları da hırdavat ve nalburiyenin yanında geniş yer tutuyor" diye konuştu.


Haftada 1000 banyo satıyoruz
Ana kategorilerinin banyo olduğunu belirten Özpamukçu, haftada ortalama 1000 banyo dolabı, bin mutfak satışına ulaştıklarını söyledi.


Ustalar Koçtaş'ta
Mağaza içinde de inşaat ve tadilat deneyimi olan ustaları uzman personel olarak çalıştırdıklarını söyleyen Özpamukçu "Bahçe bölümüzde ziraat mühendislerimiz var. Hem uğrak yeri hem de ev içi dekorasyon konusunda danışma, bilgi alma merkezi olmayı birlikte götürüyoruz" dedi.
Bugün


 


Geri Dön