19 / 04 / 2024

Koç'un Midilli Marinası'na ortaklık ile başlayan operasyonu devam edecek!

 Koç'un Midilli Marinası'na ortaklık ile başlayan operasyonu devam edecek!

Yunanistan’ın Midilli adasındaki marinanın işletmesini Yunan Follie Follie grubu ile beraber üstlenen Koç Holding’in Turizm Grubu başkanı Tamer Haşimoğlu, “Midilli marinası ile başlayan Türk - Yunan işbirliği başka yatırımlar için yol açacak” dedi.



Yunanistan’ın yüksek tirajlı TaNea gazetesine konuşan Haşimoğlu Setur’un yatırımının ‘başlangıç’ olduğu yönünde mesajlar verdi. Haşimoğlu hedeflerinin Midilli’yi Doğu Ege’de alternatif destinasyon yapmak olduğunu söyledi. İki ülke arasında bir ilke imza atan Setur ile Yunan Follie Follie grubu geçen ay sonuçlanan ihale ile Midilli marinasını 40 yıl işletmeyi üstlendi.


‘İddialı planlar’...

‘Tabuları yıkan gelişme’ olarak yorumlanan sonuçla birlikte Setur bir ilki başarmış oldu. Ortaklık, marina ihalesini yılda 250 bin euro kira teklif ederek kazandı. Türk - Yunan ortaklığı Midilli marinasında maliyeti 630 bin euro olacak altyapı tesisleri inşa etmeyi de taahhüt etti. Yunanistan’ın en büyük 3. adası olan Midilli’deki marinanın 220 deniz, 35 kara yat park kapasitesi bulunuyor.


Yunanistan’ın bulunduğu büyük ekonomik krize rağmen turizm sektörünün zaman geçtikçe büyüyeceğine inandıklarını ifade eden Haşimoğlu “Bu işbirliği başarılı olursa, yeni yetırımların önü açılacak” dedi. Türkiye’de Setur’un işlettiği 8 marinanın müşterisi için Midilli’nin alternatif oluşturduğunu vurgulayan Haşimoğlu “Gelecekte başlatılan bu işbirliği, bir ‘success story’ (başarı öyküsü) olarak anılacak” ifadesini kullandı. TaNea gazetesi Haşimoğlu’nun açıklamalarını ‘Midilli marinası için iddialı planlar’ manşetiyle duyurdu.  Setur Yunan ortağıyla Atina’nın Vulyagmeni marinası ihalesine de girmişti.


Taki Berberakis / MİLLİYET


Geri Dön