28 / 03 / 2024

Köksal Ünal: Ankara'da birikimler konuta yöneldi!

Köksal Ünal: Ankara'da birikimler konuta yöneldi!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Koksal Ünal, dinamizmini koruyan emlak ve gayrimenkul sektöründe 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin ardından cok daha güdü bir canlanma yaşanacağını bildirdi.



ANKARA'DA gayrimenkul satışları ilk 4 ayda yüzde 23.5 artarken asıl hareketlenmesin seçimlerden sonra yaşanacağı ifade ediliyor. Eskidji Gayrimenkul  Ankara  Merkez Bölge Ortağı Koksal Ünal, genel ekonomik ve ticari hayatta kısmen yavaşlama trendi yaşanırken, inşaat sektörü ve gayrimenkul piyasasının ise dinamizmini koruduğuna işaret etti. Ankara'da ilk dört aydaki gayrimenkul sanşlannın da paralel bir seyirle yüzde 23,5 arttığını belirten Ünal, Başkent'te bu dönemde mortgage ve diğer şekillerde satılan toplam konut sayısının 50 bine yaklaştığını belirtti. Geçen yılın aynı dönemine göre 9 bin 270 daha fazla konut satışı gerçekleşmişti. Yaz mevsimi hareketlendirdi Kredi faiz oranlannın eski dönemlere göre yüksek oluşu ve seçim arifesinde olunmasına rağmen vatandaşların taşınmaza yöneldiğini belirten Unal, özellikle yaz aylarının gelmesiyle emlak satışlarında gözle görülür bir hareketlilik yaşandığını anlattı. Ünal, seçim yaklaşdıkça piyasalarda belirsizliğin azalması ve seçim sonrası pozitif beklentilerin de konut satışlanndaki artışta etkili olduğunu belirtti. 



ELDEKİ BİRİKİMLER KONUTA YÖNELDİ 

KURLARDAKİ yükselişin döviz birikimi olanları, secim sonrası dövizde düşüş ihtimali dolayısıyla, eldeki birikimlerini bozdurup konut almaya yo nelttlgine dikkat çeken Ünal, bunun da piyasayı canlandıran bir faktör olduğunu kaydetti. Ünal, ekonomide secim sonrası beklenen canlanmadan en fazla pay alacak sektörlerin basında ise gayrimenkulun geldiğini kaydetti. 



Star Ankara



Geri Dön